sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

 

Hyvää ja menestysekästä Uutta Vuotta 2013!
Ja toivotaan että tämä räntäsohjo-metrilumi talvi loppuu pian että päästään nauttimaan aurinkoisista lenkkeily-ilmoista :).
Toivottavat: Kolme ei-niin-viisasta Itämaan Partaa ja niitten Mamma

Vuoden vikat kisat

Eli oltiin su 30.12 kisaamassa vuoden vikat kisat koko partasakin kanssa.
Deelle 3 lähtöä, Afille 1, ja Ufolle 3.
Ja tää on niin tätä, yhteensä 7 starttia joista saa tehtyä vain 3 nollaa, yhden vitosen ja loput hyllyjä.
Säälittävää.
Ja mikä ihmeen pahakarma mulla nyt on noissa agiradoissa Deen ja Ufon kanssa etten ole saanut yhtään nollaa tehtyä pitkään aikaan, koirat tekee hyvät tai kohtuu hyvät kontaktitkin. Ei käsitä että miten ne voi AINA mennä sitten muuten poskelleen vaikka on ihan sika helppoja osunut kohille! :(((.

Ja tämmöinen loppuvuoden summasummarum, miten säälittävää että mulla ei taida olla yhdelläkään koiralla vielä SM-nollia edes kasassa, aikaisempina vuosina ne on olleet Afilla ja Deellä jo tyyliin syyskuussa :P. Ja monilla tuplilla. Että voikin mennä surkeasti.

No ne radat meni sit näin eilen:
-Deelle ekalta aksaradalta ekan riman tiputus, muuten oli aika mallikasta menoa kait.
-Deelle tokalta hylly, oli alussa just semmoinen kohta mistä Niinullekin sanoin joskus että kun tuommoinen tulee että siitä vaan ajattelee että mä en kykene tekee sitä, en osaa päättää miten teen ja niiiiin tiedän että sössin siinä. No, en pystynyt vieläkään kääntämään voitoksi sitä :(. Enkä varmaan ikinä opikaan. (huomaa hyvä asenne.)
- Deelle hyppäriltä nolla, hävisi Afille melkein sekunnin taas ja sijoitus oli joku hohhoijaa. Yritti kovin mutta ei sen ajat vaan riitä mihiskä.

-Afille hyppäriltä nolla sijalla 4. Melkein lohdutti kun yllätyksenä ne palkitsi nelosen ja vitosenkin. No kait se oli ihan ok että käppänä oli noin isosta sakista (oisko nelkyt? viiskyt?) neljäntenä. Afi ei tuntunut radalla edes omalta räkäpäältään ja oli tahmaa tassuissa joten sinällänsä yllättävää.

-Ufolle hyppäriltä nolla. Sijaa ei kannattanut katsoa edes, hävisi Deellekin joku yli sekunnin.
Rata oli ihan kamalaa alusta saakka, näytti välillä että punkee esteitten välistä eikä otakaan niitä ja koko ajan oli semmoinen olo kuin olisi kananmunaa lusikassa kiikuttanut siellä radalla, tai saippuapalaa märissä käsissä, koska lähtee.
-Ufolle agiradoilta molemmilta hyllyt, ekalla tiputti ekan riman jo eli siinä meni haaveet tuplasta heti kättelyssä, sitten päätin korjata Aan kontaktin kun tuli läpi.
Tokalla agiradalla sille tuli aivovamma taas. Takaakierto-valssi ja putkeen lähetys (jonka olin jo Deen kanssa tehnyt ja toimi) niin ei jumankavita, toi jää räkyttämään mulle vaan eikä mene sinne putkeen. Sen jälkeen kun mä olin sille huutanut takasin "että sinne vaan jos meinaat rataa jatkaa!" ja se oli putkeen vihdoin ja viimein mennyt niin eipä enää lähtenyt ohjaukseen vaan päätti hakea hyppyjä ihan ittesseen. Tehtiin kuiteskin rata loppuun vaikka olikin ihan kyr**ä otsassa jo ohjaajalla, kontaktitkin oli hivenen kyseenalaiset, taisi puomilla ainaskin peruuttaa takaisin päin.
Ei sen kanssa vaan tule mitään.
Päivä oli pitkä, kisapaikalla tuli oltua n.8-9h ja jaloissa kyllä tuntui vikalla radalla jo. Varsinkin näitten joululäskien kanssa :D.

torstai 20. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua ja Ufon synttärit 20.12

Hyvää Joulua toivottavat Pienet Partatontut!



Sunnuntaina 23.12 lähdemme Jämsän Himokselle vuokraamallemme mökille Joulua viettämään.
Pojille on tiedossa pulkkamäkeä kuten edelliskerrallakin, nyt piti tosin ostaa
jo toinen pulkka kun ei kolme koiraa ja kaksi ihmistä enää yhteen mahdu :).
Neljä vuotta sitten kun viimeks siellä oltiin niin laskettiin aattona Himoksen huipulta alas minä, Tero,
Afi ja Dee ja pojat tykkäsi ihan älysti :D.
Ja täytyy muistaa pakata juoksuvyö ja vetoköysi mukaan jos kokeilis että miten noista joku kulkis
suksien kanssa, hieman kyllä epäilen että siitä mitään tulee.

Ufolla oli to synttärit, valitettavasti tässä hirveessä joulukiireessä ei nyt sen kummemmin niitä
juhlittu muuta kuin erikoishellittelyllä ja sitten pojat saivat avata jo yhdet joululahjansa.
Niistä ne on kyllä ihan superinnoissaan, kaikilla silmät loistaa päässä kun ottaa paketit esiin, hauskoja :D.
Mamman pieni kultakimpale Ufomiäs on siis jo kokonaiset 3-vee, mihin tää aika menee..

maanantai 17. joulukuuta 2012

16.12 Kisat Hyvinkää ja ma Liuhdon treeni

Aika jännityksellä alkoi heti kisa-aamu kun auton startatessa vilkasin kellosta että se on jo 8.30. eli pitäisi OLLA jo kisapaikalla!!! En tiedä mikä ihmeen ajatuskatkos oli tullut! No eihän siinä muu auttanut kuin pistää talla pohjaan ja toivoa ettei nysväreitä osu eteen ja niin me vaan kerettiin Deen kanssa ekaan starttiin.
Hyllyhän siitä tuli tietysti mutta olisi tullut varmaan muuteskin ilman että pulssi oli kaksisataa vielä ajon jäljiltä, nimittäin keinulta puomin alla olevaan putkeen ja ohjaajaku räpelsi siinä kohtaa niin Dee valitsi puomin.
Eli eka rata hyl.
Tokalla olikin sitten pitkästä aikaa Afikin kontaktiradalla. Helppo rata, Deen sain kuiteski tiputtamaan yhden riman ja sen jälkeen pysähdyin radalla vielä ihmettelemaan sitä pudonnutta rimaa kun sitä ei oltukaan nostettu ylös.
Afin kanssa mentiin kahtasataa ja niinhän se puomin alastulo kusi sitten kuten oletettavissa oli. Olis tullut palkinnoille ilman sitä. Eli kummallekin tokalta vitoset.
Sitten oli vuorossa hyppäri, helppo sekin kuin mikä. Muutin alkuperästä suunnitelmaa erään kisatoverin mukaan ja eihän se meille sopinut kun en osannut niitä tehdä sillein mitä oli tarkoitus ja Dee karkasi omille teilleen ja hyl.
Afin kanssa pitäydyin omassa suunnitelmassa ja oivoi, sitten tuli lopussa yksi rima alas kun liikaa vedin kaiketi. Nollalla olisi ollut palkinnoilla taas. Eli hyl ja vitonen.

Medien jälkeen alkoi minit ja Ufo kehiin.
Ufolla tuli aivovamma taas hyppärillä ja juoksi ohjauksesta/ohjaajasta huolimatta sen kinttujen ohi/editse tai välitse väärään päähän vikaa putkea. Aaaaargggh! Niin Ufoa!
Agiradat olikin sitten eri kuin medeillä, toisen vain enää tuomaroi Henri Luomala ja vikan Anne Viitanen.
Kummaltakin tuli vitoset Ufolle.
Ekalla agiradalla se teki keppivirheen, lähetin ja se meni ekan kepin väärältä puolelta (eipähä ole tuommoista vähään aikaan tehnyt, eli tästäkö nyt tääkin sitten alkaa että ruvetaan kepeillä sekoilemaan :( ). Tokalla radalla olisi saanut sitten agisertin ja tullut kolmanneksi jollei olisi varastanut ja tiputtanut siten ekaa rimaa. Voi hemmetti tätä epäonnea ja ainaista >:(.
Ohjaaja oli kyllä niin pohjamudissa kun kotiin pääsi taas kerran että huhuh. 8 rataa eikä yhtään nollaa! Järkyttävää! ja että ne kaikki radat oli vielä sikahelppoja.

No maanantaina oli sitten Ufolla ja Deellä rokotukset ja Afilta tyhjennettiin anaalit (joissa oli muutes ihan järkky määrä tavaraa!). Deelle joutuupi tilaamaan taas hammaskivenpoisto-ajan, ja sen jälkeen täytyy ruveta ahkeraan niitä pesemään tai kohta sillä ei ole etuhampaita olleska.

Ma illalla päästiin Afin kanssa tuuraamaan Timo Liuhdon koulutukseen. Kiva rata ja hinkattiin persjättö-vekki-takanaleikkaus-kohtaa varmaan 15min ja kun se suju niin suju koko rata joteski mallilleen. Oli kivaa.

Kohta enää 3 yötä töitä ja sitten pääsee joululomalle :)! Lähdetään Himokselle joulunviettoon, koirat ja Mamma ja Pappa. Ihanaa vaihtelua jouluhärdellistä.
Lunta on tullut ihan älyttömästi jo, ei sitä kohta tiedä enää mihin sitä lappaa :-P.

lauantai 15. joulukuuta 2012

pe omat aksahömpöttelyt ja la Niinulassa

Pe kävästiin poikien kanssa vetäsemässä tuommoista rataa hallilla:

Kaikkein vaikein oli kohta 2-4, ei olisi millään pojat tahtoneet kääntyä hypylle 4 takaakiertoon vaan lukittiin kepit. Yritin siis vekillä sekä vastakäännösvalssilla. Ihan äh kohta.
Toinen vaikea kohta oli tuo 12-16. Ufon kanssa kun olin ihan varma että se tiputtaa okserin rimat alas ja jäin odottamaan sitä putkesta että vekkaan hieman okserille niin ei jessus. Enhän mä sit kerennyt enää pussin jälkeen saamaan sitä putkeen. Eikä irronnut sinne myöskään. No sit piti ottaa riskillä tuo okseri kaikkien kanssa (ei kukaan edes tiputtanut!) jotta kerkesi putkeen viemään.
7-8 hyppy-putkeen tein vastakäännöskellä tai vippauksella (?) ja toimi kaikilla hyvin. Uskaltaisko sitä käyttää joku pvä kisoissa? No en ehkä Ufon kanssa mutta Afin ainaskin.
Pe vauhdikkain oli ehdottomasti Dee, sitten Ufo ja hitain oli Afi (!!!). En tiedä mistä johtuu?!?.

La päästiin Niinulle treeniin Ufon kanssa.
Ohjaaja oli joteskin äly väsynyt ja ei niin motivoitunut joten eihän siitä mitään sitten tullut. Ufokin väsähti heti ekan pyrähdyksen jälkeen ja rupesi ponilaukkaamaan vaikka tehtiinkin 10+10 minuutein. Meni kyllä ihan harakoille koko treeni.



torstai 13. joulukuuta 2012

Pikaseen hallilla

To kävästiin pikaseen hallilla ottamassa Afin ja Deen kanssa kontaktit, Afilla länget, Deellä pysäytyksenä.
Kamala lumisade ja koirat oli ihan paakkujalkoja.
Kaikki kolme nyt trimmattuja ja madotettuja ja ens ma Deellä ja Ufolla rokotukset Järvetissä.
Ufo on ollut oikea kainaloinen nyt kun karvat lähti, kotona pitäisi koko ajan sylissä vaan keikkua :).
Koko tuleva vkonloppu aksaa, pe hallille omaa hörhöilyä, la Niinulle Ufon kanssa, su kaikilla startteja Hyvinkäällä ja ma Timon koulutukseen Afin kanssa. Hui! mitenköhä ohjaaja jaksaa :D!

maanantai 10. joulukuuta 2012

Fyssaria ja tutustumassa uuteen halliin

Perjantaina sain viimeisteltyä Ufon ja DeeDeen trimmit ja la Afia ja Deetä taas hoidettiin fyssarilla.
Deellä ei mitään kummosempaa jumia, paitsi että se on ku puuhevonen kun sitä aletaan käsittelemään :D. Se on niin herkkis ja rentoutuminen on hankalaa.
Afilla sitä vastoin on tuo oikea takakylki tai jotain ihan jumissa. Voisiko olla tokoilusta, epäiltiin?
Irina tsekkas myös Ufon tilanteen ja pikkasen parempi takapakaralihasten (??) pito alkaa olla eli ei lysähdä heti kun paino siirtyy jommalle kummalle takaselle. (Hahah, musta tulis varmaan tosi hyvä lääkäri tms. kun muistan TODELLA hyvin nää asiasanastot xD )

Sunnuntai-iltana kävästiin sitten Ufon kanssa tsekkaamassa tuo uuden seuran halli ja hieno ja siisti paikka on jossa ilomielin varmasti käydään treenailemassa.
Seuraakin oli eli Kirsi heelereiden kanssa ja Kirsin siskon lapsen sheltti joka aloittelee agi-uraansa. Täytyy sanoa että kyllä tuommoinen sheltti vaan oppii asioita tuhat kertaa nopeammin kuin nausteri :D. Mahtava tapaus!
Tämmönen radantynkä vetästiin:
Ufon kanssa treenattiin tuota kepeille kutsumista, hyvin meni kunhan muistaa lähteä heti liikkumaan kun koira saavuttaa kepit. 4-6 meni hyvin mutta sitten putkesta 7-hypylle ei olisi millään halunnut koota tai hypätä lyhyttä hyppyä ja näin ollen hyppäsi pitkän hypyn ja kääntyi sitten noukkasemaan tuon 4/12 hypynkin ennen keinua. No sitä sitten treenattiin ja jaakotuksella meni parhaiten.
Muutamia valumisia kontakteilta tuli heti kun Ufoa rupesi väsyttää eli mitä enempi toistoja niin sitä helpommin tulee läpi :(.
Toinen kompastus tuli tuossa 12-14 hypyillä, heitin takaakiertoon jossa jumiuiduin paikoilleni joten koira pääsi hypyn 12 edelle jo ja siitä olin sitten niin myöhässä pyörittämässä sitä siivekkeen 13 ympäri 14-toista. Huoh. Kirsikin sanoi että miten sä et liiku tuon kanssa olleskaan samanlailla kuin Afin ja Deen. Äh, en tajua että mitä ihmettä oikein varmistelen ja jäädyn...
No parin kerran jälkeen Ufo meni ihan ok tuonkin kohdan, takaakierto, sitten kylki auki että koira ei lue 12-hyppyä takaakiertona, 13 väljä niistopyöräytys ja 14 takanaleikkaus.
Lisäksi vahvistin takanaleikkaus käden merkitystä Ufolle ja tulikin lopussa tosi tiukasti ponnistuspaikkaan josta pystyi lukemaan heti seuraavan esteen. Vaikka tuskin se niitä enää seuraavaks muistaa :D
Mutta kivaa oli ja hiki tuli.

Tänään sain Afin nypinnän päätökseen ja en viitsinyt sitä enempää kiduttaa joten huomenna vasta viimeistellään. Eli ihan justiinsa saadaan nypintäviikot päätökseen! Jee!

torstai 6. joulukuuta 2012

5.12 treenaamassa pitkästä aikaa...

.... tai siltä ainaskin tuntui kun ei ollut käynyt esteillä puoleentoista viikkoon :). Ja Ufolla ja Deellä taisi olla pidempikin tauko.
Ollaan siis lenkkeilty metsissä vain ja mielenvirkistykseksi harjoiteltu uusia temppuja kotona :D. Dee esim. opettelee matkustamaan mun selässä (kopotikopoti) kun meikä konttaa eteenpäin. Tosi tarpeellista!
Ja Afi on opetellut kaukoja ja peruuttamista. Sekä ollaan tietty jumppailtu fyssarin ohjeiden mukaan. Huomenna pojat pääseekin taas käsiteltäväksi.

No mutta tuollaista kohellettiin ke:
Ensin harjoiteltiin joka sällin kanssa tiukkaa kääntymistä pituudelta eli pari hyppyä ja pituus ja lelupalkkaan kiinni. Hyvin meni, paitsi Dee oli hitain tässäkin asiassa. Deen kanssa sitten tehtiin myös putkirallattelua ja yritettiin muuteski taas nostaa sen itsetuntoa ts. vauhtia. Huoh. Sillä on niinku hirmu yritystä mutta siltikin se menee ihan kipsiin rataa tehtäessä ja on HIDAS. :(.
Kontakteistä sen verran että Afi teki ne tänään uusien länkien kanssa (tein vielä näkymättömämmät länget sille puomille, tosin näki siltikin ne vissiin, täytyy vaihtaa ohuempaan rautalankaan), teki siis kontaktit oikein hyvin ja vauhdilla, Dee tuli joku 5 kertaa varmaan läpi puomilla kun vedätti, peruutti perkule takasin joka kerta, hitaammalla vauhdilla pysähtyi vasta :(, Ufo oli loistava tänään, kauhee vedätys ja äijä jäi kuin nakutettu eikä kertaakaan pyrkinyt pois ennen vapautusta. Hyvä.
Alun 4-6 esteillä kokeilin persjätöillä tai sitten persjättö ja takanaleikkaus kutoselle, no toimi kaikilla muilla paitsi Deellä se takanaleikkaus.
Aa ja putki erottelussa en ohjannut laisinkaan vaan pyöräytin hypyn takanakiertoon ja päätin katsoa jokaisen kohdalla että kuunnellaanko (hyppy syötti kuiteski putkeen päin), ja hyvin jokainen haki putken vaikka noista ainaskin Ufo ja Dee on ihan Aa-hulluja.

Meillä on tällä hetkellä ne kuuluisat Nypintäviikot meneillään. Huhuh, 2/3 nypitty jo, tänään pitäisi leikata ne kuosiin vaan ja Afin nypinnän aloitan vasta ehkä la tai su. Ei ole kivaa, ei pienistä pojista eikä Mammasta. Deen nyppiminen meni eilen aika kivuttomasti, mutta Ufo oli niin herkkä hanuristaan että vaikka otti karva kerrallaan niin silti sitä itketti :((.

Ja ainiin, ollaan koejäseniä uuteen seuraan ;). Nyt sitten vaan jännätään että mahdetaanko läpästä koejäsenyys :D!

maanantai 26. marraskuuta 2012

lommoo treenaamisesta...

Ollaan pidetty lomaa hieman treenaamisesta viime viikko paitsi Afi kävi lauantaina Niinun treeneissä.
Otin treeniin Afin sen takia kun Ufolla on ollut vatsatautia ja pieni loma tekee sille muuteski hyvää, ja Deellä taas on tuo vauhtionkelma ollut viimeaikoina joten sen kanssa pitäisi tehdä pelkästään jotain helppoa kovalla draivilla jotta sen itseluottamus kohoaisi taas.
Mutta meillä oli Afin kanssa oikein kivaa ja hyvin kulki vaikka äijä hieman väsähti loppua kohti ja tassu rupesi painamaan.
Tuossa videota sieltä:
http://www.youtube.com/watch?v=gdi3n4cVA_w

maanantai 19. marraskuuta 2012

17.11 la kisat Janakkala

Kävästiin aamupvästä ennen kisoja tervehtimässä Hlinnassa Iso-Mamskia, Dharmamummoa ja Kirppua. Kirpulla oli just päättynyt juoksut ja meijän pojat sekosi sen verran sen hajuista vielä että pistettiin koiruudet eri huoneisiin.
Kirpulla ei ole vieläkään lähtenyt se vika maitokulmuri :(. Täytynee varmaan soitella eläinlääkärille :((.
Mittasin Kirpun jos löytäisin jostain jotain kivaa päälle pantavaa sille ;).

Sitten Janakkalaan kisoihin. JanKK:lla on uusi halli jossa ei oltukaan aiemmin kisattu, todella mukavan rauhaisalla teollisuusalueella, hyvät lämmittely-olosuhteet, mahtava pohja, sisävessa ym. Kiva paikka!
Tuomarina Anne Huittinen.
Dee aloitti kisapvän, ja sillä sitten kusi puomin kontakti kun irtosin sivusuunnassa aivan liikaa Deen mielestä, ei tod. malttanut tulla alas saati pysähtyä! Mrrrr.
Sitten oli vuorossa medien hyppäri, rata oli kiva vauhtirata ja sai posottaa täysiä. Afilla lensi loppusuoralla muurinpalikat alas eli vitonen mutta Dee teki nollan ja melkein samaan aikaan kykeni kuin Afi! Ihan jotain kymmenyksen eroja. Hyvä Dee! 4.sija sillä.

Sen jälkeen mineille sama hyppäri ja Ufo kehiin. Ufolla tuli joku sekaannus tai liukastuminen tai jotain pujottelussa ja kompuroi nenälleen asti mutta pääsi kuiteskin takas rytmiin :) ja teki nollaradan 5.sijalla.
Olisi varmaan ollut palkinnoilla ilman kaatumistaan sekä että yhdessä kulmassa pääsi valumaan aika pitkäksi kun meikä taas kävi vähä "varmistelemassa". Hävisi kuiteskin vain n. sekunnin Afille ja Deelle :).

Seuraava minien rata oli ihan järkky! Mä en voinut muuta ku hihitellä, niin kamala se oli :D. Mineissä ei tehty yhtään nollaa sillä radalla ja vaan neljä tulostakin :D.
Joten vähäkö voin ylpeenä kertoa että meillä ei tullut kuin pari mokaa vaan, eka rima taisi tippua ja sitten hylkäys tuli 3 hypyn sarja-esteellä kun Ufo ei kovassa vauhdissa hypännytkään mua kohti vaan leijeröi sen, muuten oli ihan mallikasta menoa, ainaskin omasta mielestä ;).

No sitten vika rata noudatteli kyseisen tuomarin samanlaisen sorttista linjaa, pikkasen helpotettuna vaan.
Jo rataantutustuessa en saanut mitään tolkkua parin hypyn kohtaan ja tottahan siinä sitten sössin radan. Ja lopuksi vielä Ufo tuli Aan ohi kun en katsonut koiraa :D. Ihan omia mokia mutta tälläkin radalla olin tosi happy kun Ufo teki kontaktit ja oli todella hyvin ohjauksessa mukana. Hyvä Ufo!! Tämmöistä lisää!!!

perjantai 16. marraskuuta 2012

Aksaatia hyvinkäällä

Kävästiin aamusta hivenen treenimässä keskenämme.

Tässä rata:


2. esteellä eli muurilla halusin harjotella että pojat hyppää sen poispäin ohjaajasta kiertäen eli ei niistona vaan sitä toista kautta (selkeästi selitetty), ns. viskileikkaus. Afi konkari osasi. Dee ja Ufo piti opettaa palkalla ja sen jälkeen harjoiteltiin että oppivat lukemaan ohjaajaa niin niistona että ns. viskileikkauksena.

4. tein päälle juoksun putkeen eli Ufo ja Dee tartti jäädä puomille ja jäivätkin hienosti odottamaan että Mamma pääsi asemiin. Kaikki hyppäsivät okserin hyvin. Hyvä!.
Aalle piti hieman vetää, muuten sujahti putkeen. tai näyttää oikeastaan kaikilla vain vastakättä.
Pussin jälkeen tein sokkarin ja valssasin keinulle, Afin keinu oli heikoin pojista tänään, kuten sen kaikki muutkin kontaktit. No can do. Mutta vauhti sillä taas on kovin.
Kaikilla pojilla oli keppien (jotka loppuivat kirjaimellisesti seinään, n. puol metriä seinästä) lopussa palkka odottamassa mutta Afi että Dee varasti palkalleen (halusin että menevät itsenäisesti loppuun asti ja jäin keppien alkupäähän). Ufo oli ainut joka klaarasi kepit mainiosti loppuun asti, eikä edes tajunnut raukka että siellä oli palkkakin odottamassa vaan sinkosi ohjaajan luokse sitä hakemaan. Ufo oli muuteskin pätevä tänään :), tuli oikein hyvä mieli!

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kentällä

Tänään olikin yllättäen taas lämmin (kura)keli joten päädyttiin käväsemään TuuKK:n kentällä vähän hummailemassa.
Ufo ja Dee teki muutamat toistot parin hypyn hyppytekniikkaa. Kokeilin myös kaikilla pojilla pakkovalssin ja saksalaisen niin että ihan vieressä oli toinen hyppy tarjolla vaikka haettiin tiukkaa käännöstä siivekkeelle ja siitä putkeen. Hyvin tiukasti kääntyivät kaikki ja juuri kuten pitääkin. Hyvä.

Niin ja takaakiertoon heittoa harjoiteltiin myös, ohjaaja enempi riman keskellä kuin työntämässä siivekkeellä. Sekin meni hyvin.
Deellä otin vielä tuon kepit ja keinulle vippaus itse leijeröiden kepit. Hyvin meni. Ufo teki pelkkää keinua niin että ohjaajalle oli kunnon sivuetäisyys. Sekin meni hyvin. Ufolla tuppaa jäämään tuo keinuminen aina vain pakkomielteeksi kun sen kerran palkkaa siltä niin se juoksee uudestaan ja uudestaan keinun ja on-offiin ja odottaa lupa käskyä kunnes se on pakko ottaa kopata syliin ja kantaa pois. Hassu otus :)
Afin kanssa intouduin pitkästä aikaa ottamaan puomia längillä ja sekin oli ihan intopinkeenä kun sai juosta luvan kanssa kahta sataa puomia länkien ali.
Sitten kaivettiin vielä lopuksi ruututolpat esiin, tällä kertaa laitoin ruudun oikean kokoiseksi ja kosketusalustan sinne keskelle. Ekan kerran taisi juosta vielä sivusta sinne ruutuun mutta seuraavissa toistoissa sillä oli jo niin kiire koskemaan että meni suoraan edestä ja haki kaukaakin ruudun tällein hyvin. Täytyy vaan nyt malttaa ottaa noita toistoja tolla kosketusalustalla...

Hahah, ja tässä vielä muistutus itselle:

tiistai 13. marraskuuta 2012

Puiden kiertotreenit :D

Hyrylän entisen varuskunnan mailla on hyvä puunkierto-treenipaikka. Poikettiin taas sinne aamulenkillä.
Vuorotellen pojat pääsi kiertämään puita, kolmen puun setti joista pisin lähetysväli oli n. 8m ja lyhin 2-3m. Siinä sitä sitten pyörittelin niitä välillä lähettämällä kiertämään ja välillä vetämällä ja vippaamalla.
Afi oli tietysti loistava, se menee lujaa ja kiertää nopsaan ja on kaukaakin lähetettävissä.
Dee oli tarkka ja irtosi mutta oli aikast paljo hitaampi ku Afi.
Ja sitten Ufo. Mä saan niin harmaita hiuksia siitä.... Sen kaa piti juosta joka puulle (ja on siis aikasemminkin treenattu tätä lajia) ja hyvä jos silloin viitti lähtee takaakiertoon. Vetoa ja vippausta ei halunnut tajuta olleskaan, meni vaan sinnikkäästi väärältä puolelta koko ajan ennenkuin kädestä pitäen näytin sille. Taas tuli ikävä kyllä semmoinen sarvi otsaan sen kanssa, että kun ei mikään voi toimia.
Voiko se vaan ahdistua kaikesta kouluttamisesta niin ettei pysty keskittymään olleskaan, vai onko sillä joku oppimista / opetetun ymmärtämistä estävä päävamma? En niinku tajuu.

Ja sitten jos joku näitä sattuu lukemaan niin täytyy sen verta pohjustaa tätä tapausta nimeltä Ufo, että sehän saa ja toteuttaakin kotona itseään monin eri tavoin semmoisissa asioissa joita ei ole opetettu. Kuten kenkien kuskaamisessa olohuoneeseen (kaikkien kenkien paikka pitäisi hänestä olla siellä), sukkien kuskaamisessa olohuoneeseen, sukkalaatikolla varkaissa käynnissä, syliin vaatimisessa (istun mä missä tahansa niin se haluu syliin ja yleensä pääseekin kun ei sitä jaksa kuunnella) ym. Käytännössä se saa Mamman ja Papan jakamattoman huomion alvariinsa kun vain pyytää.
Että ei sitä huonosti pidetä vaan pikemminkin kuin kuninkasta. No, Anjalankosken pikku-Kuninkas se kuulemma onki. PoKu vai miten se nyt meni (PotraKunkku, kun sen äiti on PuPa   =PulleaPallero) :)
Että terkkuja vaan PuPalle jos lukee poikansa edesottamuksista :D

maanantai 12. marraskuuta 2012

pikatreeniä, hyppytekniikkaa, vauhtia ja tokoa :)

Kävästiin poikien kanssa pikaseen aamusta hallilla,

Ufo teki hyppytekniikkaa (sitä korkeushyppyä, kaksi estettä joiden korkeutta vaihtelin) ja pikkasen rataa, aa + 5 hyppyä ns. loppusuoraa joista yksi okseri. Koko ajan kolisi kolmevitoset alas. Ei jaksanut yhtään ponnistaa vaan takajaloilla tiputti? :(. (hitto kun aina tulee paha mieli sen kanssa :((, kai mun vaan pitäis hyväksyä se että ei siitä agikoiraa tule ja lopettaa nää touhut sen kanssa kokonaan...). Hyppytekniikassa 35cm meni hyvin kuiteskin.

Deelle haettiin vauhtia, hypyt vain 35cmssa ja paljon kannustusta. Meni ok.

Afi teki vain tokoa, metallikapulaa treenattiin taas hypyn kanssa, ekalla juoksi hypyn ohi tuodessaan mutta toka oli jo ok suoritus. Pikkasen jää perusasento vajaaksi ton metallin kanssa nyt.
Sitten liikkeestä istumista, meni suorastaan lopuksi loistavasti kun eka tehtiin nopee tempoisesti käsky+vapautus ja uudestaan seuraamaan käsky+vapautus. Lopuksi tein pari kertaa koko liikkeen kuten kuuluukin.
Seuraamisessa otettiin taaksepäin peruuttamista (kääntyy ilman seinää vielä ulospäin mutta on tajunnut että vas. jalkaa kuuluu seurata! mahtavaa!) ja sivulle (oik.) sivusuunta-seuruuta.
Lopuksi kaket. Vaikea saada se tajuamaan se seisominen, huoh. Tänään oli kyllä niin intopinkeenä että ei millään halunnut pysyä paikoillaan edes istu-maahan vaan häntä vispasi koko ajan ja koira siirtyi sitä mukaa sivulle-taakse ja eteenpäin. No, tykkäsi ainaskin kovin.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

10.11 kisat Hyvinkäällä

Olipaha kisapvä.
Aamusta aikasin alkoi medit ja iltapvällä vasta minit, joten käytännössä koko pvä meni "kisaillessa".
Anne Savioja oli tehnyt medeille oikein kivat radat joista jäi hyvä mieli vaikka tuloksista nyt ei sitä hyvää mieltä saanutkaan.
Deelle 2 agirataa ja 1 hyppäri.
No, ekalla agiradalla jo huomasin että Deen itseluottamus on kateissa taas kun ei liiku yhtään vaan koko ajan meikä hokee ja kannustaa että "mennään, mennään, tule-tule". Plääh. Vitosen kielto ekalta radalta kun PALASI PUTKESTA TAKAISIN! niinku MITÄ? Aattelin jo että voi vee pitäsköhä se siirtää takas kakkosiin kun tekee TUOMMOISIA aloittelijoiden mokia mutta onneksi tuomari ja muut kisakumppanit lohdutti että oli sieltä muitakin koiria palannut takas eli kieltänyt :((.
Mustat putket nyt treenilistaan Deen kohdalta!!!
Tokalla sitten ite sössin sen kepakot kun lähdin liian aikasin päälle juoksemaan ja Dee tuli ulos. No päästiinpä sitten kouluttamaan kontakteja sen jälkeen.
Hyppäriltä Deelle nolla eli puhdas rata mutta oivoi, oli se hiiiiiiiidas. Haki hyppyjä ja oli putkissa tosi hidas. Sääli. Nyt ei vaan ole kaikki taas kohillaan Deen pääkopassa. Toisinaanhan se on aika menijä kun sen itsetunto on kohillaan kuten esim. syksyn alussa Kotkassa jolloin pesi Afin hyppärillä ihan kuusnolla ja pääsi samoihin aikoihin eräiden nopeisen espvesien kanssa...

Afille yksi hyppäri ja sieltä nolla 4.sijalla. Afi teki hyvää työtä ja moni sitä tulikin taas kehumaan radan jälkeen :).

Sitten kävästiin kotonapäin ja tultiin vielä illaksi Ufon kisoihin.
Mulla oli jo valmiiksi semmoinen että v*** viittiikö lähtee edes ton urpon kanssa mutta kun Kirsi oli tulossa samoihin kisoihin niin oli kiva päästä Kirsiä näkemään :).
Eka rata oli katastrofi! Siis järkyistä järkyintä ja samaa menoa kuin viimevkonloppuna Liedossa :(((.
En nyt muista että varastiko vielä lähdössä (varmaan) mutta hyppi SEKÄ PUOMIN ETTÄ AAN-kontaktit!!! Niinku MITÄ?!!! sekä tiputti vielä yhden rimankin. Kaarratteli lukitsemassa vääriä esteitä jne.
Mä olin niin hemmetin vihanen sekä ittelleni että tolle paksukaiselle että voi jessus. Sitä raivoa pidellessä sitten siihen toiseen agirataan asti jolloin päätin että nyt ei muutes hypi enää. Eikä hyppinyt. ja ohjautukin juuri sinne minne ohjaaja näytti. Tosin ohjaaja ohjasi yhden hypyn väärinpäin mutta so what. Erävoitto mulle.
Se vaati vaan täysin erilaisen asenteen koko kisapaikalla olemiseen tuon pulleron kanssa. Pistin sen ruotoon että nyt loppu muille koirille huutaminen ennen rataa ja se olikin ihan ihmeissään ja kipitti kiltisti vieressä lämmittelyt ym.
Hyppärille pidin saman pienen kytevän raivon ja jämptiyden ja päätin että nolla tehdään ainaskin ohjauksellisesti (niille rimojen tiputuksille kun ei oikein voi muuta kuin tehdä hyvät linjat koiralle hyppyihin ja yrittää olla häiritsemättä sitä hyppyjen aikana). Ja piru vieköön, niin me vaan nolla tehtiin ja päästiin sijalle 4. kaiketi? (En käynyt tuloksia katsomassa joten luotan kavereiden kuulopuheisiin?)
Summasummarum: Ufoa on ohjattava sotilaallisesti ja jämptisti, ei mitään ylimääräistä höpötystä eikä kannustusta (toisin kuin Deellä?) ja pistettävä se "kuriin" jo heti kisapaikoilla. Ei mitään hyökkäilyjä muita koiria kohti eikä räksytystä. Piste ja ugh. Olen puhunut.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Mamma kesälomalla joten koirat treenii...

Taas tänään Hyvinkään hallilla, ja pelkkää aksaa taas.
Sain editoitua jonkinnäköisen videonkin pitkästä aikaa mitä ollaan treenailtu mutta tässä vielä se ns. radantynkä:



1-2 tein tyrkkäsyllä ite seisoen kakkosen kohdalla, sitten 3 ja 4 välistä kolmosen takaa-kiertoon, persjättö puomin jälkeen putkelle, kepit vas.puolelta, 11-12 olisi pitänyt tehdä persjättö mutta jäin taas joka koiran kanssa "varmistelemaan" kahtatoista (näkyy videolla). 14-putki jarrulla (ei muutes sitäkään Ufo tänään enää muistanut vaikka EILEN sen osasi!, sai palkata tosi monta kertaa puoleenväliin, vittu sillä on VARMASTI JOKU MUISTISAIRAUS!). Anteeksi ruma kielenkäyttöni.
Eli putki-jarru ja sylkkärillä 15-16 loppusuoralle lähetys. Dee oli loistava. Afi ei puomintakia ollut ihan niin loistava ja Ufo oli...gggggrrrrr.
Se ei siis tänään enää muistanut edes miten puomi suoritetaan aluksi. Jäi himmaamaan eikä tullut alas asti kunnes otettiin nokkimisleikkiä taas. Sitten tuli. No, lähdössä pysyi.

Tuossa viteomateriaalia:
http://www.youtube.com/watch?v=3k34MUF72w4&feature=youtu.be

maanantai 5. marraskuuta 2012

ma-aamu aksaa

Aamusta Hyvinkään hallilla ajatuksena treenata niitä kontakteja ja sitä minien lauantaista hyppärin alkua jota ei Ufon kanssa päästy kuin ne 2 estettä kun rupesin kouluttamaan ja jouduin poistumaan radalta.
Pistin jo eilen kontaktikäskytyksen uusiksi, eli tästä lähtien en enää hoe kontaktikäskyä noille olleskaan, vaan ne kuulevat pelkän vapautuskäskyn joka sekin vaihtui. "Okei" on aivan liian pitkä nopeisiin vapautuksiin joten nyt myydään Ufolle ja Deelle uutena vapautuskäskynä "Saa".
Pojat oli aika ihmeissään edelleen tänään tuosta uudesta vapautuksesta. No, pikkuhiljaa kun sen soluttaa niille niin...?

Rata oli tämmönen + käytiin toisessa päässä hallia treenaa vielä puomi + kepit + keinu yhdistelmää.

1-4 kopioi sitä Johannan la kisarataa, Afilla ja Deellä meni hyvin kakkonen takaakiertona, nopee liikkeellelähtö ja neloselle takaakierto+niisto. Ufo ei pariin otteeseen olisi edelleenkään malttanut jäädä hyppäämään 2 hyppyä mutta sitten kun tajusi sen että se pitää ottaa vaikka ohjaaja juoksee jo toiseen suuntaan niin sitten tuli ja nopeasti. Toinen mikä tökki oli Ufon kanssa nro 14 johon halusin tehdä jonkinsortin takaa/viskileikkauksella nro 15-putkeen, niin ei millään meinannut aueta Uffelle, piti pari kertaa palkata se ennenkuin meni jakeluun että ohjaaja ei nyt näytä niistoa tai valssia jos rintamasuunta on putken suulle.
Sit tehtiin putkijarruja, ja Aalta jokunen toisto että ei juossut suoraan läpi ja sen jälkeen läppäse takajalkoja sinne takas. Mutta täytyy sanoa että Afi oli taas tänään ihan paras aksassakin. Sen kanssa on niin mielettömän kiva tehdä kun se irtoo, hakee esteitä ja on niin intopinkeenä ja nopee.
Niin ja sen perse ei hievahdakaan lähdöstä vaikka ohjaaja vetelis kärrynpyöriä hallin toisessa päädyssä. Deen ja Ufon perseet mä vaan saan nousemaan kun oikein illakoin ja härnään niitä, Afi ei tule kuin luvalla.
Kaikinpuolin positiiviset treenit niinku sen la-helvetin jälkeen...

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Koheltamista agissa, puolin ja toisin :(

Perjantaina päästiin Emmin treeneihin Mäntsälään DeeDeen kanssa. Aattelin pitkästä aikaa Deenkin kanssa treenata ulkopuolisella kouluttajalla, koko syksyhän onkin Ufon kanssa vaan menty.
No. Ohjaaja oli täysin surkea. Ihan kuutamolla. Ei vaan saatu rataa menemään nollana läpi kun aina tuli joku sössö. Eikä olisi pitänyt mitenkään vaikeata olla, rata oli kiva ja helppo mutta ohjaaja oli ihan paska.
Dee-rukka oli aluksi ihan innoissaan mutta loppukohden hyytyi täysin ja tuli epävarmaksi ja hitaaksi. Tipahti se kerran puomiltakin. Ohessa videotaltiointi kaikesta kamaluudesta.

http://www.youtube.com/watch?v=sigI2qOAOBA&list=UUtk_S7Nqu-1llebISdgJJKg&index=2



No sitten la lähdettiin Turkuun kisaamaan poikien kanssa. Kyllä oli itku kurkussa kun ajeli takas sieltä. Eipä olekaan noin surkeasti mennyt vähään aikaan. 7 rataa eikä yhtään nollaa. Ja päivän paras rata oli Afin ainukainen eli hyppäri. Mutta silläkin tippui taas eka rima joten 5vp. Se oli ohjauksellisesti silti paras rata.
Deen kaikki radat sössin itse mutta että Ufo se taas aiheutti tämän vitutuksen.
Ekalla radalla se ei lähtenyt takaakiertoon mukaan vaan kielsi, joten otin pelkästään hypyt 1 ja 2 uudestaan ja ulos radalta. Tokalla radalla sen hemmetin kontaktit oli jotain ihan kamalaa (olisi pitänyt stopata niihin jo!!!) ja kielsi taas yhden hypyn kun olin edellä näyttämässä ponnistuspaikkaa. AAAARRGGH!
Vikalla radalla se hemmetin sika ei pysynyt enää lähdössä olleskaan ja minä tyhmä lähdin siihen mukaan ja kutsuin sen pikaseen vaan kun tuomari oli jo viheltänyt 2 kertaa. Olisi pitänyt ottaa hylly siitä vaan mutta lähtö ok. Tyhmä hemmetin minä!! No siinä se sitten juoksi taas heti jo Aan läpi mutta alas asti sentäs, tuli yhden hypyn ohi ja sen jälkeen puomilla hyppäsi (!!!!) kontaktia ennen sivuun alas sieltä !!!!! Katto mua vaan ja läähätti että en tiedä oliko sillä kaikki ok mutta nappasin sen vihasesti kainaloon ja kävelin ulos radalta. Niin vitutti että tuli haukuttuu se pataluhaksi.
En tiedä oliko sillä jotain vikaa kun käyttäyty kyllä omituisesti vai "perseileekö" se nyt vai mitä helv**?!?!? Oliko sillä niin kova stressi vai mitä hemmettiä?! Mutta käyttäyty ennen näkemättömän törkeesti. Ja oli todella hidas. Ja epäluotettava.
Ei sen kanssa vaan tule mitään tästä agista.

Su oli pakko käydä vielä Ufon ja Deen kanssa muistelemassa kontaktit omalla kentällä. Kumpikin teki aluksi sen että ei tullut on-offiin vaan jäätiin kärkkymään reunalle, no koira kainaloon ja uudestaan este. Ufo vaati pari toistoa kunnes juoksi kaikki puomi-aa-puomi loppuun saakka on-offiin mutta Dee paineistu jo heti ekan alusta otosta. Sille paikka piti näyttää ja palkata heti ja seuraavalla kerralla sitten mentiinkin loppuun. Jäin tuossa puomi-aa-puomi sarjassa joka kontaktilla sivuun ja leijeröin esteitä.

maanantai 29. lokakuuta 2012

Maanantai-treeniä

Piipahdettiin Hyvinkään hallilla päivällä koska kun lunta tuli maahan pe niin ei viitsinyt lähteä palelemaan omalle kentällekään, tavoitteena pojille hieman säpinää kun ovat niin nukkuneet koko vkonlopun vaan (niin ja Mamma kanssa, semmoisia 13h yöunia ja siihen päikkäreitä päälle...:P  )

Harjoiteltiin taas Uffen ja Deen kanssa okseria (Dee ei olisi millään halunnut hypätä sitä kun ratana tehtiin! juoksi vierestä vain, ekalla nimittäin kolautti sen alas. Se ei tykkää okserista olleskaan :(. Täytyy yrittää myydä se joteski sille nyt...), itsenäistä keinua (sivusuunnassa irtoominen, not good, namin kanssa menevät loppuun, etupalkkakaan ei tänään oikein vetänyt, tarjottiin koko ajan sivusta on-offia mutta ei suoraan eteen..) sekä sitä avokulmaa kepeille tyyliin yksi hyppy ja siitä jyrkkä avokulma-veto. Ei onnaa, eivät hae, jos päästää itsenäisesti niin menevät keskelle keppejä tai jos vetää liikaa niin kysyvät tosi kauan.
Eli ei ihan hirveen onnistuneet treenit.
Afi kanssa harjoitteli okserin ja pari hyppyä mutta sitten me tokoiltiin vaan kun aika kävi jo vähiin. Metallikapulan nouto hypyn kanssa. Ok. Luoksetuloa seisomisella ja makuulla ja väliin läpi-juoksuja kun meinasi taas ruveta hiipimään. Ja lopuksi naksuttimella istu-maahan-seiso-istu-seiso-maahan-seiso. Ehkä hivenen tajusi jo seisomaan nousua. tai sitten ei. mutta naksulla se on opetettava, näin se tajusi edes jotain :).
Ehkä siitä VOIttaja tulee ensi kesään mennessä, tai sitten ei :D

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Fyssarin hoidossa

Ufo:
"Me pienet pojat päätimme pitää hemmottelu viikonlopun, mutta koska on ihan tylsää lähtee vieraisiin paikkoihin hoidettavaksi niin me pojat tilattiinkin se fyssari meille kotiin!
Samalla kysästiin Pyrrepyyltä että huitsittaisko sitäki tulla meille hierottavaksi ja huvittihan sitä.
No meitä oli neljä sälliä täällä odottamassa puolilta päivin Irinaa. Mamma sai jonkun siivoushepulin sitä ennen taas mutta ei annettu sen häiritä vaan keskityttiin vaan asettelemaan itseämme mahdollisimman lötköiksi jo valmiiksi.
No eihän se tietty mennyt ihan kuin elokuvissa vaan jouduttiin ensin juoksentelemaan näyttelyravia pihamaalle koska tämä hoitsu halusi nähdä meijät liikkeessä. Kyllä siinä alkoi kiukututtamaan ja haukututtamaan että eikö nyt voitaisi mennä vaan sisälle ja aloittaa ne ihanat hieronnat!
Vihdoin ja viimein päästiin sitten sisälle asti ja Iskä heittäytyi sen tätin ekaks potilaaksi. Just ku Iskä oli kellahtamassa samantien selälleen siihen retkipatjalle niin se täti nostikin pyllyn ylös ja nosti vinottain tassut pois alta. Eli jatkettiin vieläskin kaikenmaailman testailuilla! No alkoi se sitten vihdoin ja viimein se odotettu hierominenkin. Voi me pojat kyllä nautittiin siitä! Iskä oli kaikista eniten jumissa koko sakista mutta saatiin kyllä kaikki tarkat jumppa-ohjeet joita joudutaan tekemään. Deellehän tuo jumppaaminen on intohimo, se esitteli sille tätille tyynyn päällä heilumisensa ja osasipa vielä mennä istumaankin ja nousta seisomaan sen päällä. Tuossa on joku sen vanha video kun se jumppailee:

Mutta kaikenkaikkiaan mukava päivä. Minä yritin olla koko ajan tyrkyllä hierottavaksi jos jotakuta muuta hierottiin, ja tuijotin sitä hoitsutätiä pienillä nuppineulanpäilläni tiiviisti josta se huomauttikin jo, mutta pääsin vasta viimetteeksi vatkottavaksi. Ihanaa oli! "
t.Uffe-Duu

torstai 25. lokakuuta 2012

Pakkas-aksaa

Tänään kävästiin pikaseen kentällä treenimässä Cartsan ja Pyryn kanssa ennenkuin valot sammuu eli aurinko laskee (kuudelta oli jo ihan pimeetä! mitä se mahtaa ensi viikolla olla kun kelloja vielä käännetään :P )
Sen verran huonosti meni että piti ihan kiukutella ittekseen että "kuka Älypää taas tämmöisen paskatreenin taas värkkäsi!?". Ainiin, eihän siinä voinut kuin katsoa peiliin. Semmosta se on kun joutuu treenaamaan "ei-niin-omalla-mukavuusalueella".
Tässä rata:



Eli ajatuksena oli harjoitella persjättöjä, välistävetoa ja takanaleikkausta. Ykköseltä lähetys kakkoselle ja ohjaaja jo tekemässä persjättöä 3sen takana sitten siihen 3-4 toinen persjättö jolla koira yli neloshypyn.
8-9 persjättö, 9-10 välistäveto, 12 hypylle takanaleikkaus ja kiire juosta putkensuun ohi 14sta tekemään takanaleikkaus.
No ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa :(. Rimat oli 30 ja 35cm, ja ne 35set lenteli koko ajan. Lopulta saatiin Ufon kanssa hinkkaamisen ja hinkkaamisen jälkeen suoritettua rata nollana läpi, mutta että taas mun piti heittäytyä mykäksi että näin tapahtui! Siis Ufo suorittaa rataa paljon paremmin ja tarkemmin kun musta tulee mykkä ja säntillinen ohjaaja! ja tämä ei ollut siis ensimmäinen kerta kun sen huomaan...
Deen kanssa taas ei voi olla mykkä, yritin mutta siitä tulee niin epävarma ettei vauhti tippuu silmin nähtävästi.
Ei voi olla näin että toisen kanssa pitää höpöttää koko ajan ja toisen kanssa ei sitten olleskaan.
Afia en kokeillut kun alkoi jo pimenemään että miten sen kanssa olisi mennyt mykkäohjauksella...
Cartsa ja Pyrykin tekivät hienot persjätöt :).
Ja Afi sai tyytyä kotona tehtäviin kaukokäskytyksiin (se ois varmaan ite valinnut aksan...)
Pakkasta oli -1c kentältä lähdettäessä.


maanantai 22. lokakuuta 2012

Eilinen tokokisaraportti ja tän pvän pikatreenit

Ensin ajattelin niiden perjantaisten huonojen tokotreenien jälkeen että jaksetaanko lähteä olleskaan Purinalle su aamusta kilpailemaan, no sitten päätin että mennään nyt sitten treenailemaan. Perjantainahan siis Afi tarjosi joka väliin taas maahan menoa, no nyt sitten kisoissa kahdessa liikkeessä joutui antamaan kaksoiskäskyt maahan menoissa!
Tässä todistus ja arvosanat:
-Paikalla makaaminen: 10p. (loistavasti heti maahan ja kesti kaiken Purinan hälyn kun ohjaajat odottelivat hallin ulkopuolella)
- Seuraaminen taluttimetta: 9p. (alku oli aivan mahtavaa seuraamista, loppukohden kontakti hieman rakoili..)
- Maahan meno seuraamisen yhteydessä: 8p. (nonni, eipä mennyt vaan käännyin heti katsomaan ja seisoi eli tuplakäskyllä maahan)
- Luoksetulo: 10p. (Meijän paras luoksetulo kisoissa ikinä, seisahtui hiekka pöllyten merkin kohdalle, ei ennakoinut, ei hiipinyt eikä tullut käskystä läpi yhtään :) )
- Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10p. (normisuoritus jota tosin jännäsin ettei mene maahan ja taisin kurkata olan yli..)
- Noutaminen: 10p. (nouto tapahtui muistaakseni rivakasti ja aika hyvä perusasento sivulle :) )
- Kauko-ohjaus: 8,5p. (Muuten bueno suoritus mutta alussa vaati kaksoiskäskyn maahan menoon :P )
- Estehyppy: 10p.(Afin vahvuus on yleensä aina tämä estehyppy :) )
- Kokonaisvaikutus: 9p.
Yhteensä 188,5p. + KP 3.sija ja Afin tittelit kasvoi TK-2:lla :)

Kiva että sai tuon Avoimen luokan päätökseen ja voi keskittyä nyt sitten Voittajan liikkeisiin. Ensi vuonna sitten kokeilemaan niitä kilpailuihin.
Kisoista vielä sen verran että oli korkeatasoista porukkaa kaikenkaikkiaan Avoimessa, 4 sai kp:n ja kuinkakohan moni ykköstuloksen, hienoja suorituksia tuli katottua! Joten siihen nähden saa olla aika tyytyväinen Afiin että vielä nosti ittensä palkinnoillekin :). Afi oli kaikki ALOn ykköstulokset muuten sijoilla 2,2 ja 2. Nyt AVON ykköset tuli sijoilla 3.,3 ja 3. Toivottavasti joskus tulisi se sija 1.:n...

Tänään oli hieno aurinkoinen ilma (+5astetta) joten peruin halliajan ja menimmekin TuuKKn kentälle poikien kanssa taas. Kaikki pojat kävivät treenaamassa putki-jarrua ja muistelemassa välistävetoa (ei onkelmaa kelläkään missään)
Afikin siis halusi treenaamaan aksaa vaikka en sen kanssa ollutkaan ajatellut näin, mutta äijä paineli täyttä höyryä autosta päästyään aksahäkkiin ja haukkui siellä meikäläistä että "missäs kuppaat" :D! No pakkohan senkin kanssa oli sitten tehdä hieman..
Sen jälkeen kokeiltiin liikkeestä istumista, palkka ja vapautus heti ja uusi toisto perään. VOI:n luoksetuloa: Afi ekalla yrityksellä oli hieman hämillään kun sanallisesti käskin sen maahan mutta tokalla yrityksellä tuli jo ihan mallisuoritus, ekalle tolpalle käsipysäytys seisomaan ja tokalle sanalla maahan. :). Ruudun kanssa täytyy alottaa taas alusta, tänään tein isomman ruudun 4:llä kartiolla vain niin menee siltikin sinne vasemmalta sivulta :P kun suoraan edestä pitäisi mennä.. eli täytyy ottaa se kosketusalusta varmaan uudestaan käyttöön tai jotain jos se saisi suoraan edestä menemään. Tai sit pidetään vaan taukoa, jos se vaikka unohtaisi tuon "väärin" sinne menon :))))...
Että semmosta.

lauantai 20. lokakuuta 2012

Niinulla pitkästä aikaa

Pe käytiin kentällä (kohtuu kuiva keli) tekemässä Afin kanssa hieman tokoa koska tänään olisi kisat taas. No eipä ole paljoo odotettavissa, koira tarjoo pelkkää maahan menoa nyt jätöissä kun pitäisi välillä ihan seisoakin, ja tulee luoksetulossa joko läpi pysähdyskäskyä noudattamatta tai sitten hiipii ennakoiden pysäytyskäskyä, plääääääh.... niitä sitten hinkattiin mutta eihän ne nyt enää mitään auta tähän hätään...

Ufo ja Dee teki hieman noita haasteellisia pujottelukeppikulmia, avokulmaa vetämällä että keinu oli tyrkyllä vieressä (no siellähän se Ufo oli mutta Dee taas meni kakkosväliin koko ajan), eli ei edistystä tällä sarallakaan.

Eilen oltiin Niinun treenissä pitkästä aikaa. Ufon kanssa. Rata oli aikast haastava ja ohjaajalla muistamisvaikeuksia heti alusta saakka. Ufo oli hidas mutta ohjattavissa :), ei sooloillut mitään! Vaan kysyi koko ajan että seuraava ja seuraava, välillä tuntui että oli ihan ok menoa peräti. Kiva kun siitä on tullut kuuliaisempi mutta nyt se sitten on aikast kädessä kiinni. Ehkä me se balanssi vielä löydetään? Jos tää ohjaaja eka oppisi olemaan varmistelematta silloin kun pitää paahtaa eteenpäin ja luottamaan koiraan.
Ja plussana treeneissä oli että Ufo pujotteli hienosti suoraan tyhjyyteen ohjaajan jättäytyessä taakse mikä oli vielä kesällä meidän ongelma! Emmin treenit ovat auttaneet tähänkin asiaan :)

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pikkutreeniä ennen seuran kokousta

TuuKK:n kentällä (märkää ja kylmää mutta ei satanut, puomi oli aika liukas :-/ ) Ufo ja Dee pääsivät treenaamaan kontakteja etupalkoilla, kumpikin meni ihan hienosti ja vauhdikkaasti.

Afin kanssa tehtiin ruutu-alkeita (Helin vinkin mukaan) eli n. metri x metri alalle ruututolpat (6kpl), ollaan sitä tehty jo kosketusalustan kanssa muutamat kerrat, nyt en laittanut olleskaan alustaa enkä palkkaa ja vau! Se haki ittensä ruutuun heti ja monesti. Ainut mikä jäi mietityttämään että kun Afi hakee ittensä ruutuun ruudun vasemmalta sivulta että onko se sallittua... täytyy kaivaa sääntökirja esille vissiin.
Sitten otettiin pari kertaa tunnari pk-puolen kavereitten tunnareilla, eli oma sinne joukkoon, lähetys kasalle ja oikean eli oman toi. Mutta taisi kummallakin kerralla käyttää suussaan pikaseen vierasta kapulaa joten pakko palata askel takaisinpäin tässä.



tiistai 16. lokakuuta 2012

Keppikulma-onkelmia, kisoja ja kuluneita kuulumisia

Pujottelukepit pitäisi nyt pienten Partasten ottaa treenikavalkaadiin taas kerran.
Viime viikolla niitä kerettiinkin jo pitkästä aikaa treenaamaan TuuKK:n kentällä (ilmat salli!) vaikeammista kulmista mutta ei se riittänyt sunnuntain kisoihin.
Huittisten radat ovat minusta tunnettuja siitä että niissä pitäisi koiran osata jotain itsenäisesti tehdä ja tämä toteutui taas kahdella viimeisellä radalla. Ensimmäinen klaarattiin vielä just ja just Ufon (0-rata 2.sija) ja Deen (0-rata joka olisi oikeasti kuulunut olla 10p mutta tuomari taisi katsoa jonneskin muualle kun ohjaaja sohelsi kulmassa :D) kanssa, sitten tuli hyppäri jossa en onnistunut yhdelläkään kolmesta koirasta (mrrrr). Tässä hyppärin alku eli tätä treenimään nyt:




(tätä ratakuvien lisäämistä on hieman vielä harjoiteltava...)

No kuiteskin Ufon ja Deen sain vedettyä kakkosväliin ja Afin taas melkein putkeen...huoh. Enkä siis kenenkään kanssa päässyt keppien toiselle puolelle jatkoa ajatellen...
Vikalta agiradalta Ufo sekosi kepeillä kun yritin tehdä jyrkän päälle juoksun niitten jälkeen, siitä hyl, muuten vaikeahko rata nollana läpi. Dee taas ampui omille teilleen kun linjasin sen "omille teilleen". Hienosti irtosi, tosin väärään suuntaan.
Deellä oli ihan mielettömän hienot kontaktit, se juoksi ihan täpönä loppuun asti joka kontaktilla ja odotti lupaa, ekalla radalla peräti meni multa ihan pasmat sekasin ja taisin huudella mitä sattuu :-/ mutta tokalla ohjaajakin oli jo balanssissa käskyjen suhteen :).

Tässä voisi olla treenattavia asioita:


1-3 vetäen ja päästen itse toiselle puolelle, 5-6 päälle juoksuna, 7-8-9 vetäen ja itse toiselle puolelle, 9-10 itsenäiset kepit + pakkovalssi. Katotaan koska päästään treenaa!

Toissapäivänä eli ma käytiin taas Ufon kanssa Emmillä Ristarilla, Ufo jaksoi hienosti koko tunnin (ja tehtiin KOKO tunti!) painaa toistoista huolimatta. Välistä vetoja ja putkijarru saatiin kotiläksyksi :).
Parasta Ufon kanssa on nyt kyllä ollut että ne 35cm hypytkin ovat jo pysyneet ylhäällä kisoissa että Emmin treeneissä. Hidastunut se pikkasen on mutta nyt harjoitetaan sitä keskittymistä hyppyihin ohjaajahäiriöstä huolimatta joten vauhdin puuttuminen ei huoleta yhtään. Kyllä se vauhti sieltä varmaan kasvaa kunhan perusasiat ensin oppii :).

Tämä oli nyt Mamman pakina, kyllä ne pojatkin ääneen pääsee :)

maanantai 15. lokakuuta 2012

Pakina Palstan avaus :)

Pojat eli Pieni Partakolmikko päätti ruveta pakinapalstan pitäjiksi ja mitäs siinä meikäläinen sitten voi kun ruveta niiden kirjuriksi.
Täällä varmaankin tullaan käsittelemään ja analysoimaan Partakolmikon harrastuksia lähinnä joten jos elättelit toiveita jostain viihdyttävämmästä draamasta niin suosittelen vaihtamaan sivustoa. Tämä meno voi äityä aika kuivakaksi välillä.
Katsotaan mitä tuleman pitää :)

kirjoittanut: 16.10.2012 ma-ti yönä ruokiksella Partakolmikon Mamma