sunnuntai 11. marraskuuta 2012

10.11 kisat Hyvinkäällä

Olipaha kisapvä.
Aamusta aikasin alkoi medit ja iltapvällä vasta minit, joten käytännössä koko pvä meni "kisaillessa".
Anne Savioja oli tehnyt medeille oikein kivat radat joista jäi hyvä mieli vaikka tuloksista nyt ei sitä hyvää mieltä saanutkaan.
Deelle 2 agirataa ja 1 hyppäri.
No, ekalla agiradalla jo huomasin että Deen itseluottamus on kateissa taas kun ei liiku yhtään vaan koko ajan meikä hokee ja kannustaa että "mennään, mennään, tule-tule". Plääh. Vitosen kielto ekalta radalta kun PALASI PUTKESTA TAKAISIN! niinku MITÄ? Aattelin jo että voi vee pitäsköhä se siirtää takas kakkosiin kun tekee TUOMMOISIA aloittelijoiden mokia mutta onneksi tuomari ja muut kisakumppanit lohdutti että oli sieltä muitakin koiria palannut takas eli kieltänyt :((.
Mustat putket nyt treenilistaan Deen kohdalta!!!
Tokalla sitten ite sössin sen kepakot kun lähdin liian aikasin päälle juoksemaan ja Dee tuli ulos. No päästiinpä sitten kouluttamaan kontakteja sen jälkeen.
Hyppäriltä Deelle nolla eli puhdas rata mutta oivoi, oli se hiiiiiiiidas. Haki hyppyjä ja oli putkissa tosi hidas. Sääli. Nyt ei vaan ole kaikki taas kohillaan Deen pääkopassa. Toisinaanhan se on aika menijä kun sen itsetunto on kohillaan kuten esim. syksyn alussa Kotkassa jolloin pesi Afin hyppärillä ihan kuusnolla ja pääsi samoihin aikoihin eräiden nopeisen espvesien kanssa...

Afille yksi hyppäri ja sieltä nolla 4.sijalla. Afi teki hyvää työtä ja moni sitä tulikin taas kehumaan radan jälkeen :).

Sitten kävästiin kotonapäin ja tultiin vielä illaksi Ufon kisoihin.
Mulla oli jo valmiiksi semmoinen että v*** viittiikö lähtee edes ton urpon kanssa mutta kun Kirsi oli tulossa samoihin kisoihin niin oli kiva päästä Kirsiä näkemään :).
Eka rata oli katastrofi! Siis järkyistä järkyintä ja samaa menoa kuin viimevkonloppuna Liedossa :(((.
En nyt muista että varastiko vielä lähdössä (varmaan) mutta hyppi SEKÄ PUOMIN ETTÄ AAN-kontaktit!!! Niinku MITÄ?!!! sekä tiputti vielä yhden rimankin. Kaarratteli lukitsemassa vääriä esteitä jne.
Mä olin niin hemmetin vihanen sekä ittelleni että tolle paksukaiselle että voi jessus. Sitä raivoa pidellessä sitten siihen toiseen agirataan asti jolloin päätin että nyt ei muutes hypi enää. Eikä hyppinyt. ja ohjautukin juuri sinne minne ohjaaja näytti. Tosin ohjaaja ohjasi yhden hypyn väärinpäin mutta so what. Erävoitto mulle.
Se vaati vaan täysin erilaisen asenteen koko kisapaikalla olemiseen tuon pulleron kanssa. Pistin sen ruotoon että nyt loppu muille koirille huutaminen ennen rataa ja se olikin ihan ihmeissään ja kipitti kiltisti vieressä lämmittelyt ym.
Hyppärille pidin saman pienen kytevän raivon ja jämptiyden ja päätin että nolla tehdään ainaskin ohjauksellisesti (niille rimojen tiputuksille kun ei oikein voi muuta kuin tehdä hyvät linjat koiralle hyppyihin ja yrittää olla häiritsemättä sitä hyppyjen aikana). Ja piru vieköön, niin me vaan nolla tehtiin ja päästiin sijalle 4. kaiketi? (En käynyt tuloksia katsomassa joten luotan kavereiden kuulopuheisiin?)
Summasummarum: Ufoa on ohjattava sotilaallisesti ja jämptisti, ei mitään ylimääräistä höpötystä eikä kannustusta (toisin kuin Deellä?) ja pistettävä se "kuriin" jo heti kisapaikoilla. Ei mitään hyökkäilyjä muita koiria kohti eikä räksytystä. Piste ja ugh. Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti