perjantai 27. syyskuuta 2013

Syyskuun päivityksiä...

Syyskuu toi tullessaan yhdet kisat kuun alussa Deen kanssa, jotka meni päin honkia. Eli käppänien rotumestaruudesta kisattiin Purinalla. Deellä kovin käppänien aika kolmosissa, se vaan loikkas loppupuolella puomin ja hölkättiin vain loppuesteet ulos. Hyppärillä se läks ihan käsistä ja tulkitse päällejuoksun persjätöksi ja valkkasi omat esteensä. Plääh. Vikaan starttiin en jaksanut sitten enää edes jäädä.
Sen jälkeen sille haettiinkin heti pistosta eturauhasen laajentumaan. Ja löytyi virtsakiteitä pissistä. Sitä lääkittiin sitten antibiooteilla ja c-vitamiinilla, no eipä tullut muutosta vaan ultrattiin parin vkon päästä kun jo epäiltiin kasvainta tai kiveä virtsarakossa. Ei ollut, onneksi. Mutta ruokavalio läks vähäksi aikaa ainaskin vaihtoon. Nyt se syö sitten Royal Caninin jotain matala ph-arvoista ruokaa ainaskin kuukauden ja sen jälkeen taas katsotaan pissinäytteitä. Ufolta tutkittiin samalla pissi ja silläkin oli hivenen kiteitä, se syö sitten c-vitamiiniä nyt.
Ja sitten tuli aika Dharman eutanasian. Dharma asui äitilläni Hlinnassa ja olisi kohta täyttänyt 14v, kaikennäköistä krenkkaa alkoi jo tulemaan ja äitini muuttuneen terveydentilanteen takia katsoin parhaaksi että mummon aika on tullut :´(.
Hyvästi uskollinen vipukkamummo, suru oli aivan lohduton lähtösi jälkeen.
Kiitoksia monista vuosista.

 


keskiviikko 28. elokuuta 2013

Afin silmäkontrolli ja pikanen visiteeraus kentällä

Käytiin näyttämässä taas Afin silmää ja kaikki on ok tällä hetkellä. Hyvin on lähtenyt paranemaan. Tipat ja Atopica jatkuvat vielä. Seuraava tarkastus on joulukuussa vasta jollei mitään ilmaannu, kuten punoitusta tai rähmimistä. Huh, hyvä. Mutta ei siltikään vielä uskalla huokaista koska saa alati pelätä uutta silmänpohjan tulehdusta...
Kävästiin varmaan ekaa kertaa tänä kesänä TuuKKn kentällä samalla reissulla poikien kanssa. Ja nyt Oululaisten tokoihmisten (joihin törmättiin pari vkoa sitten Jaun kentän haminoissa) vinkkien mukaan alettiin treenaamaan ruutua. Täytyisi saada vaan ne miljoona toistoa mutta nyt jo Afi haki sentäs oikein edestä sinne ruutuun.
Dee ja Ufo kävi tekemässä hieman lähtö- ja kontaktitreeniä häkissä. Ufon lähtöön pitäisi panostaa nyt kyllä huolella. Mitäköhän siihen oikein keksisi, ei meinaa treeneissäkään perse pysyä maassa. Plääh.
Deellä pysyy kun se tietää että on treenit vaan, kisoissa ei sitten maltetakaan.

torstai 22. elokuuta 2013

Kesäkuvia, Deen piirimestaruus-hopea ja sairastamista.

Pienet Parrat vietti road-trip kesäloman :), yli 4500 kilometriä tuli reissattuu Suomea ristiin rastiin ja käytyä Pohjois-Norjassakin.
Eikä treenattu mitään, ei sitten mitään koko kesäloman aikana :D.
Noh, sitten tulikin pikkukiire kun tajusin että Uudenmaan Piirimestaruudesta kisataan elokuun puolessa välissä, ja Ufo vielä pääsi JAU:n minijoukkueeseen & Dee medien varakoirakoksi!

Ufon puolesta kisat menivät päin honkia, mutta näin jälkikäteen vois viisaampi olla, jos koira himppasen käyttäytyy oudosti, kun on a)kurataudissa, b)fistelöityneen anaalirauhasen kanssa PLUS c) laajentuneen eturauhasen kanssa niin eihän siitä mitään voi tullakaan!
Voi Uffe-ressua! Kunpa noi koirat osaisivat puhua ja kertoa että ovat kipeitä!!!
Nyt Uffella on antibiootit ja kipulääkkeet ja sitä "peräpukamaa" on huuhdeltu lääkärin toimesta jo pari kertaa. Toivottavasti nyt loppu paraneminen menisi ok.

Mamma kävi hakemassa sille mukavamman kaulurinkin kuin se mitä lääkäriltä saatiin. Tää päällä voi sentäs syödä ja juodakin normaalisti!
 
Mutta sitten takaisin Piirimestaruuksiin! DeeDee se yllätti kaikki (ainaskin meikäläisen) ja sijoittui kahden radan yhteistuloksella Piirinmestaruus hopealle! JeeJee! Hyvä pieni Dee!!!
Piirinmestari-2/48, ei hullummin käppänältä mediluokassa <3.
Ekalla radalla Dee oli 2. ja hypärillä sen vauhti ei ihan kärkeen riittänyt ja sija 8.
 
Seuraavaksi Rotumestaruuksiin parin viikon päästä (jollei eturauhanen pauku sitä ennen! sen jälkeen sitäkin hoidetaan taas kerran...).
Afilla on ensi viikolla silmäkontrolli, toivotaan että kaikki on yhtä hyvin kuin päällisin puolin näyttäisi.
Kesästä vielä sen verran että matkattiin Suomussalmi-Hossa-Inari-Utsjoki-Nuorgam-Vestre Jakobselv-Saariselkä-Rovaniemi-Kalajoki-Töysä (Tuuri!)- Hämeenlinna ja pikku breikki himassa ja veneilemässä, jonka jälkeen Repovesi-Orilampi-Mäntyharju ja kalastusta Miekankoskella. Nukarinkosketkin käytiin tsekkaa.
Mahtavin loma mitä oon viettänyt :) ja pojilla oli kanssa erikivaa, milloin veneiltiin soutuveneellä, milloin moottoriveneellä, käytiin monissa laavuissa, autiomökissä ym.
 












 

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Taas lääkärissä...huoh

Dee joutui nyt vuorostaan lääkärikeikalle kun hammas alkoi heilumaan sunnuntaina. Tokkasi nokkansa siskon koiran pantaan kun rupesi ärjyilemään ja etuhammas alkoi irtoilemaan. Sain tiistaiksi poistatus ajan ja siellä edessä oli muutama muukin hammas lähtöpisteissään niin yhteensä 4 torikasta vetästiin nyt sitten pois. Ja hammaskivet poistettiin (taas! johan se alkuvuodesta oli poistatuksessa :( ).
Ei auta että vaikka 2-3 kertaa viikossa näköjään harjaa sen hampaat niin silti ne menee ja nopsaan noin huonoon kuntoon :(.
Pappa suunnitteli sille jo semmoisia tekareita jotka Dentastix-mainoksessa tällä hetkellä on :D

Huomenna lähdetään reissuun :)

Tässä vielä kuva sunnuntain laavureissulta Lopelta, äiteen kultamuru Kirppu-pienoinen:

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kisoissa 29.7 ihan kotinurkilla eli Tuusulassa

Olipa kiva kun oli tuossa kotinurkilla kisat, meijän seuran järkkäämät vielä eli Tuusulan Urheilukeskuksella :)! Eipä ole mennyt kisamatkaan noin vähän aikaa vielä ikinä eli joku pari minuuttia kun hurautettiin Ufon ja Deen kanssa paikalle :D. Ja tutut lämmittelymaastot kun harvase päivä tulee tuolla lenkkeiltyä koirien kanssa.

Ufolle 3 starttia ja Deelle 2.

Minit aloitti ja ilma oli vetinen joka kävi meille kun Ufo ei kestä tota kuumuutta.
No ekalta radalta Ufo teki nollan pienellä pelastelulla, eli en ollut rataan täysin tyytyväinen vaikka oli hyviä kohtiakin esim. kun Ufo pääsi mun edelle niin silti luki rataa ja suullisia käskyjä kivasti :).

Seuraavilla radoilla menikin sitten ihan plärinäksi, Mammalta vajavaista ohjausta ja muutama rima jne. Tuntui että kolmannella Ufo oli ihan hyytynyt jo :-O. Täytyy loman jälkeen oikeesti ottaa se kuntokuuri meille kummallekin...

Dee oli hurjassa vedossa, ensin hyppäri johon rimat vedettiin vaan harmillisesti tappiin (se kun syö heti Deeltä aikaa, sen oikeen tuntee ja näkee radalla kun sillä kestää enempi aikaa hypätessä), nolla ja 4.sija. Mieleen jäi siitä hyppäriltä tämmöinen kohta missä mennään pujotteluun niin taisin olla ainut joka teki siihen pakkovalssin, jes!
Viime syksynä kun sanoin Emmin treeneissä että persjättöjä ei osata ja niitä haluisin treenata niin nyt treenin tuloksia alkaa syntymään eli alkaa pikkuhiljaa tiedostamaan missä kerkee ja uskaltaa lähteä persjättöön ja vedättämään koiraa. Eli persjättö pituuden jälkeen ja pakkovalssi kepeille. Toimi kummankin kanssa loistavasti :)!

Sitten vielä viimeinen agirata Deen kanssa. Jaksoin yllättävän hyvin eikä polvi eikä jalka kettuillut yhtään kun olin jo varautunut että jos jalka alkaa vihotella niin pitää lopettaa leikki sikseen. Ei tarvinnut ja olisi vielä mennyt kuudeskin rata :D
Dee teki nappisuorituksen, niinku joku tuttu totesikin että mentiin ihan flowssa koko rata...paitsi että meikä lähti vedättämään pikkasen liikaa toka vikalle okserille ja Deellä tuli niin kiire että läsähti sitä päin. Mutta silti että keräili vielä ittensä siitä okserilta ja hyppi maaliin niin silti koko kisan kovin aika :D! Ja mukana oli ihan oikeestikin nopeita koiria jotka meni mallikkaasti!
Dee oli aika hurjana radalla, puomilta ja keinulta pääsi mun edelle ja tuli semmoisia hallitsemattomia tilanteita mutta hyvin kuunteli silti. Ja perskule varasti lähdössä. Se käy nyt niin kuumana agissa että ei millään malttais mutta hyvä asia että itsetuntoa riittää, toivottavasti vielä tuon okseriin läsähdyksen jälkeenkin...
Nyt nimittäin jäädään tauolle kun kesäloma alkaa ihan näillä näppäimillä ja lähdetään tonne pohjoiseen seikkailemaan :)

Maanantaina pojilla kävi vieraita kun Pipsa-käppänä tuli siistittäväksi, Pipsa on kyllä niin cool vaikka ei ole vuottakaan :). Poikien rajuihin leikkeihin se ei lähtenyt mutta muuten mukana touhotti menemään. Se on ihan Deen tyttis :D

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Treenaamassa helteessä (+30) ja Afin silmätarkkia



Aikast hiljasta on taas ollut treenaamisen suhteen poikien kanssa SM:ien jälkeen kun oma jalka on tökkinyt mutta eilen kävästiin Ristarilla tekemässä tämmöstä rataa Ufon ja Deen kanssa.
Ohjaajan säälittävä kunto vaan loppui jo puomin jälkeen ja kummankin kanssa tehtiin kahdessa eri pätkässä. Säälittävää siksi että ne on vielä ilmoitettu tulevana lauantaina kisoihin! Kääk! :D
Jos ei jaksa edes treeneissä juosta rataa niin miten kisoissa....huoh.
Afi käväisi tiistaina Apexissa silmäkontrollissa ja silmä on muuten ok paitsi että rähmii. Joko on herkistynyt jollekin noista lääkkeistä tai sitten johtuu tippapullojen loppusakoista joita jouduin ma antamaan ennenkuin sain uudet tippapullot. Seuraavaksi kontrolli elokuussa.
Ittellä on ollut jonkinsortin jalkavaivaa, että hieman eilen jänskäsi tuo juokseminen ylipäätänsä, mutta pakko oli käydä kokeilee että kantaako jalka olleskaan, siinä oli joku tulehdus.
Jalka kesti mutta eilen sitten töissä veti selän ihan juntturaan...huoh, vanhuus ei tu yksin tai jotain.
Treeneistä sen verran että kyllä noi pienet pojat on kilttejä, menivät just sinne minne ohjaa, pysyivät lähdössä, pysähtyivät kontakteille, irtosivat hienosti mutta tulivat hanskaan kun vaati. Aivan mahtavia Pieniä Partoja <3

maanantai 17. kesäkuuta 2013

SM-kisat 2013

Ei tuloksia kummallekaan tänä vuonna :(.
Ufo ei edes päässyt finaaliin vaan karsintaradalta 5vp (tuli pieni sählinki lopussa ohjaajalle kun se jäi mahastaan kiinni rimaan xD eikä meinannut mennä takaakiertoon niin siitä sitten mulla pasmat sekasin ja valssasin vaikka ei pitänyt, eikä loppusuora meinannut sitten aueta koiralle..)
Dee pääsi sentäs finaaliin vaikka karsintaradalla oli aika tiukka ihanne-aika. Dee lähti finaaliradalle sijalta 38. (aika hyvin jos oli joku 199 koiraa) mutta sitten teki oman ratkaisun keskellä rataa ja se oli sitten siinä. Olisi varmaan kyennyt kympin sakkiin puhtaalla suorituksella, niin moni nopeampi hyllytti myös... Hieman harmitti mutta mitäs siitä, ihme että näinkin hyvin meni tällä agility-intensiivisyyden-puutteella mitä meillä on ollut tässä tänä keväänä :D

Tässä vielä videokooste:

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pikkasen päivitystä

 
Eipä ole tullut tänne satuiltua pitkään aikaan, joten jospa päivittäisi hivenen näitä tapahtuneita muistiin...
Ens teks, Afille tuli yks-kaks koko silmän peittävä harmaa kaihi.
Huomasin sen vain eräänä päivänä huhtikuussa treenatessa hallilla että eihän toi koira kulje eikä ole edes samalla radalla munkaa, sitten rupesin tuota silmää katsomaan tarkemmin ja olisihan se pitänyt aikaisemmin jo huomata!!!
Siitä sitten Järvettiin ensin jossa totesivat että en näe ihan omiani ja samointein varasin ajan Apexiin Sari Jalomäelle joka tutkittuaan Afin totesi että tämä kaihi on tullut todella nopeasti ja syy kysymysmerkki. Epäili että silmässä ollut tulehdus?
(Alla silmä ennen leikkausta, se oli siis täysin sokea)
 
 
Eli Afi sitten leikattiin 21.5 ja on vieläkin sairaslomalla. Sai kuudet eri lääkkeet joita annetaan monena kertana päivässä.
Tästä masentuneena ei ole sitten tullut paljoa harrasteltua oikein noiden muittenkaan kanssa.
Huhtikuun lopussa käytiin Lohjan kevätkisoissa Ufon ja Deen kanssa, kummallekin tuplanolla.
Toukokuussa oltiin mökkeilemässä koko perhe Savonrannassa viikko ennen Afin leikkausta, ja pojat nautti. Afi oli siellä "kuuluisana-yksisilmä-Afina" (:))), ja vietti elämänsä parhaan synttäripäivän. Afin 7-vuotis synttäreitä juhlittiin kalastelemassa (Afi on ihan hulluna siihen! vaikkei kalaa tulisikaan) ja paistamalla muurikkalettuja ja saunomalla <3.
Toukokuun lopussa kävästiin sitten pitkästä aikaa vääntämässä agia Uffen ja Deen kanssa Vähiksen ja Toivolan treeneissä (JAUn). Ja ohjaajan vähäinenkin kunto oli kadonnut yli kuukauden aksatauolla...huoh
Dee pääsi HSKHn flyball-kurssille ja on käynyt siellä opiskelemassa muutamia kertoja ja Ufo taasen JAUn agiryhmässä agia vetämässä.
Ja Afi rukka on päässyt vain pissakakkakävelyille kun ei saa kuntoilla eikä kiihtyä kuukauteen leikkauksen jälkeen.
Ainiin, oltiin viime su kisaamassa piiiitkästä aikaa Janakkalassa Ufon ja Deen kanssa ja molemmat teki yhdet nolla. Dee 4. ja Ufo 2. + sai ekan agisertin. Jeejee!
 
 
Tulipa nyt aika sekava päivitys mutta parempi kait kuin ei mitään :)
Ens vkonloppuna pitäisi sitten mennä SMiin DeeDeen ja Ufon kanssa.
Ja sitä ennen perjantaina käydään taas Afin silmänpaineita mittailemassa, toivotaan että ne olisivat jo laskusuunnassa...
 
 
 

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ma 15.4 Liuhtotreenissä taas

Tällä kertaa Ufon kanssa.
Hyvät treenit oli kun aihiona toisella radalla niisto joka meillä on tökkinyt niiiin monta kertaa kisoissa sen kiellon verran. Seurakaveri kuvasi vielä joten pystyi katsomaan sitä omaa kökkimistä jälkikäteenkin. En kehtaa tänne laittaa. Sen verran surkeasti meni. Ohjaaja on niin hemmetin kökkö. Koira menee kuin unelma mutta miten se oikein voisi mennäkään kun ohjaaja on hidas reagoinnissaan ja vauhdissaan.
Toista rataa ei loppuun edes keritty vetää, siinä teemana oli pakkovalssi. Toinen ohjauskuvio jossa mä oon kökkö. Ja sitten se radan unohtelu. Voi jessus.

Ainiin, maanantainahan tuli käytyä pari kertaa peräti hallilla kun käväsin ennen Timon treenejä treenaamassa vähän Deetä ja Afiakin. Dee oli loistava, huutaa kuin pieni sika mennessään koko ajan ja vauhtia riitti. Afi oli ehkä hieman hitaampi mutta sehän nyt kuntoa kohotteleekin tässä tuon saikkuloman jäljiltä.

Hyvä Pienet Parrat! Ootte kyllä loistavia aksakoiruuksia, harmi että niillä ei ole parempaa ohjaajaa vaan...
:)

tiistai 9. huhtikuuta 2013

8.4 Deen kanssa Liuhtotreenissä

Vaihteeksi Dee pääsi Timon treeneihin. Dee meni hyvin, tuntui nahkealta vaikka Timo sanoi että liikkui hänestä hyvin eikä arponut hypyilläkään.
Hyvät treenit!

Muistilista mitä pitäisi treenata:

- Valssi
- Sylivekki
- Flippi
- ja oma muisti (joteski tuntuu että mä en pysty mitenskään muistamaan enää kuin osan radasta...taitaa olla dementia jo)
heheh

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Treenimässä käväsyjä ja Ufo Purinalla 2 x hyl

Afi aloitti hiljaisen kuntoutumisen tai kokeilun agin suhteen, on nyt tehnyt muutamat kerrat hallilla miniesteillä lyhyehköä radantynkää. Kaikki toistaiseksi ok.
Ufon ja Deen kanssa on tosi kiva juosta rataa, harmi vaan että meikä ei enää pysy oikein ton Ufon perässä, se kun ei seivaile ohjaajaa eikä odottele vaan tahtoo tietää etukäteen tosiaan seuraavan esteen. Deen kanssa on siis kivointa :D, se hidastaa aina vauhdin samaan kuin ohjaajakin :D.
Tuossa Ufon pari hylly rataa pääsiäiseltä:

Kiitos Cartsalle kuvailusta :).

Tommosta treenittiin tiistaina:
Ohjaajan kunto vaan loppui kesken jo toisen koiran kanssa. Välistävedot oli ihan Peestä Ufon kanssa. Sekä 16 muuria ei meinannut millään kääntyä putkeen vaan ajautui keppejä suorittamaan koko ajan. Noooh. Ei tää oo niin vakavaa.
Metsälenkeistä ollaan nautiskeltu ehkä normia enempi nyt kun jalkakäytävät on niin kuraa pullollaan, ja mikäs siinä kun pojat saa vapaana viipottaa parrat hulmuten :)

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ufon kanssa parina viime ma treeneissä

Eli 18. ja 25. päivä päästiin taas tuurailemaan Liuhto-treeniin Uffen kanssa ja täytyy sanoa että kummallakin kerralla meni oikein mainiosti. Ufo on kyllä kehittynyt viimesen puolen vuoden sisään ihan kamalasti, ohjaajassa vaan olisi älysti parantamisen varaa :)))...
Eikä rimatkaan ole enää kolissut alas kuten syksyllä vielä! Ei ole tainnut näissä Timon treeneissä tippua enää kertaaskaan! Vau!
Joteskin nää Timon treenit sopii meille kuin nenä päähän, pistää ohjaajan yrittämään ja koirakin juoksee minkä pienistä tappi jaloistaan pääsee :).

Muuten me ollaan vaan lenkkeilty metsissä ja nautittu keväästä. Afi keräilee kuntoa ja teki myös tällä viikolla rimat maassa-radan tyngän. Toivotaan että se jalkaonkelma nyt helpottaisi.

Ufo vuosi sitten keväällä (löytyi tämmöinen kuva jostain arkistoista... :) )

Ufo tänä keväänä :)

Ufo ruopii maata takasillaan eli siis potkii taivasta kohden (se ei ole oikein käsittänyt asiaa, katsoi kerran Deeltä mallia kun Dee pontevasti ruopi maata ja sen jälkeen alkoi potkimaan ylöspäin, hassu)
Afi hiirimetsällä :)
ja lopuksi mutta ei vähäisimpänä vielä Dee <3.

torstai 14. maaliskuuta 2013

11.3 ma Niinulla Ufon kanssa

Ei mennyt hyvin, Ufo yritti koko ajan varastaa lähdössä ja sitten opeteltiin uutta lähtö"kikkaa" ja lopulta mulla palo käämi. Muutenkin oli tosi herra Itsenäinen joka ei taas ohjaajaa tuntunutkaan tarvitsevan vaan kävi heti selän takaa kun hetkeksi erkani siitä niin hakemassa ihan omia esteitään eikä lähtenyt ohjaajan perään oitis. Ärsyttävä.
Onneksi on muutakin elämää kuin agility. :D

torstai 7. maaliskuuta 2013

Afi lääkärissä

Afi käväsi lääkärissä eli Järvetissä Ellillä, takaosan vaivastaan ja se selkä, niska ja lonkat kuvattiin.
Käsin kopeloimalla Elli löysi vas. takareiden lihaksesta kipupisteen, eli koira oikein sävähti kun siitä painoi, lantiota ei nyt niinkään aristellut, mutta lääkärissä onkin eri asia kuin fyssarilla, ei siellä voi kipujaan näyttää :)).
Kuvista ei löytynyt mitään poikkeavaa, Elli pikemmin kehui että kyllä on hyvässä kunnossa ajatellen että on elämässään "muutamat" hypyt hyppinyt. Ei ollut myöskään virtsakiviä joita pelkäsin. Ja eturauhanenkin voi hyvin.
Diagnoosiksi hermopinne eli jonkin sortin issias tai jotain. Tulehduskipulääkekuuri ja sen jälkeen fyssaria.
Ja agilitya saa harrastaa :).

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kisoja ja Palkintoja

Tosin kisoista ei tullut palkintoja meijän pojille :)).
Alotetaanpa perjantaista, käytiin ensin treenaamassa Ufon ja Deen kanssa tämmöistä:
Pujottelu tehtiin kummallakin kertaa vetämällä sisään ja takanaleikaten ja toimi kummallakin hämmästyttävän hyvin, jei!
Nollaratoja oitis. Jei lisää!
No sitten meillä oli vuorossa Irinalla käynti vielä Afin kanssa. Irina oli sitä mieltä että Afi pitää nyt tarkastuttaa eläinlääkärissä ennenkuin mahdollisia hoitoja jatketaan :(. Taas tuli takapakkia, lanne-osa kosketusarka, jalka ei oikene ja lihasvärettä :(. Tämän viikon to sain ajan Järvetiin. Ihan hirvittää että mikä tuomio on tai löytyykö oikea vika nyt :(((.
La ja su oltiin Ufon ja Deen kanssa KV-kisoissa Vantaalla. Hyviä pätkiä vedettiin, mutta aina jotain pientä säätöä. Lauantailta Deelle 5 (pituuden palikka) ja 0 ja Ufolle hyl (otettiin puomi uusiks kun oli jo rima-5 alla) ja 0 (aika huono kun kaarratti ennen keinua melkein loppusuoralle kunnes sain ongittua takas..).
Su Deelle 5 KV-radalta (okseri) ja Ufolle 5 myös (kielto niistossa). Vika hypäri mulla meni kummanki kanssa ihan käsittämättömäksi säätämiseksi :-P. Yyyyyh. Mut siis la ne teki kumpikin KV-radoilta nollat. Ihan jees, paitsi sijoitukset oli jotain hohhoijaa.
Maanantaina oli Tuusulan Kennelkerhon vuosikokous, ja siellä jaetaan nää Vuoden koira-palkinnot aina. Pj. laittoi viestiä että kannattaa tulla kokoukseen niin minä menin. Eikä ollut turha reissu :)!
Pojat pokkas hurjat 220 euron edestä lahjakortteja ja diplomit ja ruusut :D.
Afi oli ennätyksellisesti kolmessa eri sarjassa sijoilla:
-Vuoden agilitykoira 1.
-Vuoden tokotulokas
-Vuoden tokokoira 2.
Dee oli
-Vuoden agilitykoira 3.
ja Ufo vielä kaupan päälle
- Vuoden agilityTulokas
Vau! Aika mahtavaa! Aika hyvinhän meillä taisi viime vuosi mennä :D
Nyt pojat pääsee sitten shoppailemaan :).

maanantai 25. helmikuuta 2013

Pe 22.2 treeniä, la 23.2 kisat Jankk ja su 24.2 kisat Hyvinkää

Eli vietettiin aksavkonloppu taas. Tai minä ja Dee pääsääntöisesti. Piti Deelle hankkia se sm-kisa-osallistumisoikeus ja näin tehtiin. Hyvä niin.
Deehän oli tuossa kuukauden tauolla taas kun sen hampaita rassattiin (nyt niitä pitäkiin tosiaan rassata hampiharjalla sitten melkein joka pvä tai muuten ne tippuu poies..) ja pe treenissä se oli niinku ihan älyn hidas, hyppäsi huonosti, eikä lähtenyt edes ohjauksiin mukaan niin siihen nähden aika kivasti se kulki kuitenkin kisoissa. Deellä oli siis 6 rataa, joista ei tullut kuin yhdellä hyl, 2 kiellon rataa ja 3 nollaa (5., 4. ja 2.). Ja pari niistä oli ohjattukin aika hyvin (sanoivat katsojat) ja tuntuivat hyviltä. Ehkä tää tästä...
Ufolla oli la 2 rataa vain kun en jaksanut enää vikalle jäädä. Sääli-nolla-rata ja kiellon rata. Ufo oli mahtava. Ohjaaja ei vaan saa rytmitettyä itseään (senkään) sen kanssa samoille radoille.
Tuossa videosaastetta lauantailta, Ufon toista rataa ei kukaan kuvannut joka oli tuota nollarataa hienompi (tai ainaskin kiellosta huolimatta tuntui siltä, nimittäin kun tuloksia katsoi niin ilman sitä monen sekan kieltoa se olisi kyllä juhlinut taas siellä kärkikastissa...mutta ne pienet sössöt....oivoi..)

Mutta näillä mennään, sanoi SiskoSikiökin. Vai oliko se Veli.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Emmin koutsaukses

Ufon kanssa Emmin aamupäivä-treeneissä taas :).
Ufo oli taas oikein mainio ja mahtava ja jaksoi ainaskin 45 min. juosta hiki hatussa kuin heikkopäinen :D. Ja ohjaajaki jakso :D.
Uusia asioita mitä opiteltiin niin poispäinkäännös, vippaus ja backlappi! ja kaikki meni Ufolta tosta noin vain oikein kuhan ohjaaja vain teki oikein. Hyvä Ufo!

maanantai 18. helmikuuta 2013

15.2 pe treenit ja 16.2 la fyssaria

Perjantaina treenaamassa poikien kanssa hallilla tämmöistä:
 
Harmittavasti sitten tuli Afinkin kanssa vetästyä rata kun se oli niin innoissaan koska seuraavana päivänä fyssari totesi ettei takajalan onkelma ole parantunut juuri lainkaan :(. Jalka ei taivu. Onneksi kylki on jo parempi, ei iho pakene alta eikä arastele.
Samalla Irina hoiti Deen ja Dee oli taas oikee kunnon Pöllö Hermanni aluksi. Ei olisi millään halunnut asettua hoidettavaksi vaan tanssahteli ja kiemurteli pilke silmäkulmassa :D.
Tässä vielä muutama kuva hallilta perjantailta :)
"hiki tuli"
"porrasposeerausta"

perjantai 8. helmikuuta 2013

Järvetissä ja hallilla piipahdus

Nonnih, nyt sitten meijän perheessä on kaksi eturauhasvaivasta jo :(. Torstaina käytiin Järvetissä taas näyttämässä Afin takapäätä, meikä epäili anaalirauhas-tulehdusta mutta ei, sieltähän löyty kunnolla tulehtuneet eturauhaset! Voi kurja. Samalla tsekattiin Deen eturauhaset että missä mennään mutta onneksi sillä oli ok. Deellähän on jo 2 kertaa ollut tulehdusta siellä.

Tänään kävästiin hallilla (JAU), siellä oli jo valmiiksi rakennettu melko samanmoinen rata mitä ollaan tässä lähiaikoina treenailtukin, päätin että rallatellaan hiukan Deen ja Ufon kanssa takanaleikaten ja persjätöillä sitä :)
eli 1-12 takanaleikaten ja sen jälkeen kiemurat persjätöillä. Ja mikä parasta! Ufolla ei tullut rimoja alas vaikka osa oli 35. Ei edes tuossa loppusuoralla jossa vedätin sitä aikalailla! Jee!
Ufoon sitten niin tykästyneenä treenasin sen kanssa ekstrana vielä vippausta ja poispäinkäännöstä:

ja voi vitsit että Ufo oli hyvä :)!

Afi teki hieman tokoa ja puomia, kun en sitä nyt uskalla rasittaa ennen fyssarilla käyntiä, jotta tiedän että missä sen takaosa-jumin kanssa mennään? Vai oliko se koko takaosajumitus tuota eturauhastulehdusta?!?!


keskiviikko 6. helmikuuta 2013

treeniä

Pe 1.2 kävästiin hallilla koko sakki ja pojat treenasivat vain kontakteja ja eilen oltiin Ufon kanssa Emmin koutsauksessa. Hyvin meni paitsi ohjaaja ihan puolikuntoinen.

tiistai 29. tammikuuta 2013

Emmin treenissä Ufon kanssa

Iltavuoroviikkojen pelastus on kyllä ehdottomasti nämä Emmin treenit aamupäivästä :).
Jau-hallilla siis ja tunnin hikipuserrus kummaltakin, mutta hyvin jaksettiin.
Emmi oli koonnut meille Topteamin koulutuksista radanpätkän ja hyviä uusia asioita taas opittiin Ufon kanssa!
Ja mikä parasta, Uffella riitti natsat koko tunnin treeniin kuumassa hallissa, lopuksi tuli ehkä pientä hutilointia molemmilta mutta pelkäsin että Uffe sippaa kauan ennen tunnin loppua :D.
Tänään opittiin se että pyörityksillä aikaa vaan tuhraantuu enempi kuin että keksii jonkun suoraviivaisemman tavan ohjata kohta, sekä että kyllä ohjaaja kerkiää tekemään juoksusuoran päähän pakkovalssin ja miten ruveta ajattelemaan putkesta putkeen lähetyksiä jos on jotain leijeröitävää!
Jee, Ufo oli suorastaan mainio!
Paitsi että puomilla ei pysty jäämään edelleenkään, sinne on juostava loppuun, eli ei ymmärrä kontaktista hölkäsen pöläystä jos ohjaaja takana. Voih, vaikka tekisi tsiljoona etupalkkatoistoa niin oppiikohan toi ikinä menemään sinne...? No, miljoonaa ei olla vielä tehty joten kaipa se on vaan ruvettava hommiin ja katsottava että oppiiko se.

maanantai 28. tammikuuta 2013

maanantai-hummailua hallilla

Ennen töihin lähtöä (iltavuoroa seuraavat 4 viikkoa taas tiedossa, plääh...) aattelin että pojat voisi pyöräyttää hallilla hieman hummailemassa.
Eli ei mitään järkevää treenattu, tai ainaskaan saatu aikaiseksi.
Dee ja Ufo teki hyppy-putki-ympyrää muutamat kiekat ja kontaktit.
Sen jälkeen yritin opettaa Uffelle sivulle tuloa ja seuraamista. No jaa. Mitenköhän ihmeessä mä olen sen saanut joskus tuolle Afille opetettua koska en noille kahdelle sitä saa vaan mitenkään menemään jakeluun :D?!?
Afin kanssa päätin että muistellaan ruutua ja tunnareita. No, alku lupaavaa ruudun kanssa, paitsi heti parin toiston jälkeen rupesi taas hakeutumaan sivusta sinne ruutuun, ja varsinkin jos matkaa kasvatti yhtään. Eli ihan läheltä muutama onnistunut lopuksi.
Tunnaritkin lähti ensin oikein mallikkaasti käyntiin. Varmistelin ja muistutin idean sille ensin viskelemällä namit kapuloitten joukkoon, haki ne oikein hyvin. Sitten oma kapula hajustettuna sinne, ja sekin meni vielä hyvin. Mutta tokalla haulla sitten sitä ei enää olisi voinut kiinnostaa tarkkuus tässä touhussa niinku tippaakaan! Otti heti ekan suuhunsa minkäluo kerkesi ja toi sen (%#oi #&% ska) ja oli hirveen onnellinen eikä senttiäkään keskittynyt. Seuraavan kohdalla se taisikin juosta jo lähellä olevalle keinulle vaikka kapulaa pyysin hakemaan...että silleen, se ei halua näköjään tehdä tota pilkun viilausta vaan nyt...
Täytyy yrittää keksiä sille jotain treeniä missä ei pääsisi kuiteskaan rasittamaan nyt sitä takapäätään...
ei me taideta tätä menoa kehdata mennä sinne voittaja-luokkaan ikinä...:P, no ei voi valittaa kun ei ohjaajakaan oikeesti jaksa kiinnostaa...:D

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kipuilua ja Synttärit

Olipa pitkästä aikaa rauhallinen vkonloppu, ei yhtään koiraharrastetreeniä tai kisaa :D. Omg.
Viime ja edellisviikolla harmitti että kun olin ostanut Oreniukselle pari treenikertaa niin kurjasti sattui juuri niinä päivinä olemaan kummallakin viikolla se -12 astetta pakkasta. Ja meikä ei vie noita semmosessa pakkasessa juoksemaan mihiskään täysiä. Saati että ite pystyisi juoksemaan.
No perjantaina kävästiin kaverilla iltakahveella, Afi sitten joteski sai tohellettua ittensä niiden laminaatilla sairaslomalle, ei sentään ontunut ihan kolmijalkaisena, mutta takaosasta tuli tosi kipeä ( meni ihan häntä alas ja kurkotteli katsoa sitä oikeaa kylkeä koko ajan, sitä just mitä se meijän fyssarikin on hoitanut nyt) ja mä päätin että saa varuiksi nyt sen tulehduskipulääke-kuurin jonka joulukuussa jo Järvetistä tuohon kylkeen sain. Eli nyt hoidetaan kylki kuntoon ja sitten katotaan taas agia. :(.

La kävästiin perheen voimin ja kavereiden kanssa Emäsalon kärjessä, pojat kipittelivät jäätiköllä sen mitä tarkenivat ja minä tietysti unohdin kameran autoon vaikka olisi ollut aika hyvä keli napsia kuvia.

Su juhlistettiin DeeDeen 5-vuotisSynttäreitä pitkällä lenkillä uusissa maisemissa ja Dee sai olla vapaana koko ajan, ja sitten vielä kotona väsättiin lättykakku:
Surullista näissä synttäripäivissä on aina huomata kuinka karvakorvien vuodet vierii. Joko siitäkin on viisi vuotta kun jännäsin että minkämoisia pentuja sinne Ruotsiin oikein syntyy....
No ainaskin yksi Dee niistä on ihan täydellinen pieni parta <3

maanantai 21. tammikuuta 2013

Neljän päivän Aksakuuri

-Perjantaina 18.1 kävästiin treenimässä Jauhallilla partojen kanssa tämmöstä:
Otin 3. takaa pakkovalssilla (Ufolle ja Deelle hyvä paikoillaanolo-harjoitus samalla) ja takanaleikkaus kepeille, sitten 6. kepeille vedolla (Ufolla taisi tökkiä eniten, Afi ja Dee lähtivät hyvin ekaan väliin kunhan käden piti reidessä kiinni ja kulki suoraan).
Sitten kepeillä ripeä ohijuoksu ja näyttämään ennakkoon jo takaakierron nro 7. ja kun koira lähti takaakiertoon niin minä liikuin jo kohti 8-putkea johon pakkovalssi. Toimi Afilla ja Ufolla hyvin mutta Dee ei kestänyt ihan samanmoista ennakointia.
10-takaakierron jälkeen jos ei katsonut koiraa niin joku ainaskin ampui takas 9-hypylle puomin sijaan.
12-15 vedolla.
Kivaa oli ja hiki tuli :).

19.1 lauantaina meillä oli Vuokkosilla (tai siis kuten meijän isäntä sanoo niin tampax-)Areenalla kisat.
Ufolle 3, Afille 2 ja Deelle 1 starttia.
Ei yhtään nollarataa. Oli aikast hankalat radat jotenkin.
Ufon kanssa harjoiteltiin taas puomi eka rata, sitten se taisi tiputella rimoja myös ja vikalla lähti huitelemaan ihan käsistä. Muuta ei niistä nyt enää muistu mieleen.
Afi lähti käsistä agiradalla ja karkasi putken väärään päähän ja hypärillä siltä tippui rima taas kun liian jyrkkään vedin sitä. Deen agirataa en muista edes? Mitäköhän siellä tapahtui...? Oisko rimantiputus tai hylly?

20.1 sunnuntaina lähdettiin aamusta käväsemään ensin äiteellä Hlinnassa ja sieltä sitten Janakkalaan kisoihin. Jätin vikan startin väliin siltä pvältä kun oli jo niin pitkä päivä pojilla takana.
Ensin medit, nää mä muistan koska radat oli kivoja :D?
Deen kanssa ihan ok meininkiä, perusvirheitä kuten persjätöt myöhässä ja epäselviä sekä että hypyllä jossa rima tulee alas niin en edes yritä tehdä mitään :P. Hyvä aika taisi kuiteskin tulla niinku Deeksi, jäi joku sekunnin voittajalle vaan. ja kohtuu kontaktit. Tästä saatiin oikein videotodiste pitkästä aikaa kun Kirsi Hiltunen oli sen kuvannut meille :)
http://www.youtube.com/watch?v=CJ5rZpc6pjU


Sitten tuli taas seuraava rata niin perus-aivovamma-katjaa, eli tutustuin sitten rataan väärin. Ei tullut katsottua edes yhtään koirakkoa ennen meitä. Ja luulin että tehtiin nolla kunnes Kirsi maalissa kysyi multa että olinko kenties tutustunut väärin. Hieman tuli kuittia tuomari Anneltakin...Oli kuulemma oikein hieno rata muuten.
Afi rukka.
No sitten Afin hypäriin panostinkin huolella, se olikin oikea dementikkojen koetinkivi. Mutta aika hyvin se klaarattiin koska Afi teki nollan tuli 2.ksi.
Siinä medit ja sitten mini. Ufon kanssa sama hyppäri ja nolla-rata :). Törmäsi ressukka vaan ekaan putken päähän ja joutui sisäänmenoa hivenen aikaa etsimään joten aika oli pari sekunttia Afia huonompi. Niin ja tietty valui valsseissa. Sijoitus ei ollut kummonen.
Sen jälkeen jäin vielä yhdelle agiradalle, sille minkä olin tutustunut jo kerran väärin. Nyt sitten pääsi tekemään sen oikeesti. Ja Ufohan kulki ku unelma sillä! Harmillisesti vain tiputti vikan riman mutta ei haitta, tärkeintä oli että tällä radalla oli sitä yhteistyön-makua! Jäi ihan pikkasen voittajakoiralle eli olisi saanut sertin ilman sitä rimaa, ja voittajakoira oli aika pirskatin nopea :)

Maanantaina 21.1 kävästiin Järvetissä kun Deellä oli hammaskiven poisto ja äiteen Kirpulta poistettiin vikat maitohampaat.
Illaksi riensin vielä Liuhdon Timon treeniin Ufon kanssa. Timo puuttui ohjaajan turhaan pölötykseen sekä koiran paapomiseen ja johan alkoi paremmin mennä radalla :). Ja kehui vielä Ufoa :), kyllä oli taas hyvänmielen treenit :). Ehkä me Ufon kanssa sittenkin joku päivä vielä ihan oikeesti mennään ja lujaa agiliitoa :D, toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin!

maanantai 14. tammikuuta 2013

Liuhto-treenit

Sain taas tuurauspaikan (kiitos Heli :)! ) Liuhdon Timon treeniin, ja päätin uskaliaasti mennä sinne tuolla Parralla joka oikeesti tarvitsee sitä treeniä eli siis Ufolla.
Uffe on kyllä semmoinen sarjakuvahahmon näköinen että johan treenikaverit hörähti nauruun kun se taapersi halliin täynnä itseluottamustaan ja alkoi räkyttämään oitis kun joku kerkesi nimeä kysymään...
No, treenit oli heti paljon raskaammat kuin vois vaikka kuvitella että jos Afi olisi ollut juoksukaverina.
Kohtuu hyvin Ufo kesti sen ekan kymmenen minuuttia tehdä töitä mutta sitten alkoi mielenkiinto herpaantua, ja otettiin silmätikuksi halliin tullut toinen koira :-/.
Se ei oikeen vielä kestä noita toistoja pitkään, ja lopuksi kulkikin ihan etanana.
Mutta treenistä sen verran että nyt pitäis kyllä pikkuhiljaa saada toi luottamuspula poies ja ruveta ohjaamaan sitä samanlailla kuin Afia ja Deetäkin. Ja hyvin lähti ohjauksiin tänään, ei yrittänyt mitään sooloilua, rimojakaan ei tainnut tulla alas pahemmin muuta kuin ohjausvirheistä. Hidashan se on, varsinkin pienellä mutkalla olevassa mustassa putkessa kesti ihan tajuttomia aikoja, tai siltä se tuntui ainaskin. Mutta päästiin sentäs 31 estettä loppuun asti :).
Jospa nyt intoutuis sen kanssa menemään näitä ostettuja treenejä, me kyllä tarvittais niitä yhteenpelaamisen onnistumisia.
Niin, ja kotona se oli taas ihan kunkku isoille Parroille. Pikkasen nousee pissi päähän kun saa mennä Mamin kanssa kahestaan...:)))

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusi seura

Ja kappas vaan, meijät on nyt sitten poikien kanssa hyväksytty uuteen seuraan jäseniksikin :). Mukava uutinen!
Eli kiitoksia kaikesta opista Tuusulan Kennelkerho, nyt jatketaan uusiin haasteisiin Järvenpään AgilityUrheilijoissa :). On tietysti aika haikeaa kun olen agin ja tokon TuuKKssa aloittanut Afin kanssa mutta aikansa kutakin ja välillä täytyy katsoa josko ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella.

Äffää ja Äffää

Eli perjantaina Afi käväsi taas fyssarilla. Oikee kylki ei enää ihan niin pahassa jumissa mutta silti jumia oli kun ei takajalka taipunut. Meillä on kyllä mukava fyssari kun pojat on ihan onnessaan siellä. Koko sakki taas mukana ja Ufo ja Dee yritti kaikki kikkansa ja konstinsa että olisivat myös päässeet väliin vatkattaviksi :D.
Lisäksi Irina oli keksinyt taas uusia jumppatreenejä pojille :).
(ps. Irina Luoto, vastaanottaa Kellokoskella omassa kotonaan. Ei ole vielä kerennyt mainostaa itseään, ollut aikaisemmin Apexissa ja päätyönään tekee ihmisiä, vinkvink ;) jos jotakuta kiinnostaa niin multa voi kysyä yht.tietoja. Mie sain Alatalon Vapulta vinkin tästä fyssarista. Ja tekee myös siis kotikäyntejä :) )

Sitten viikonloppu meillä olikin Deen kanssa laatuaikaa. Olin ostanut jo aikaisemmin Deelle synttärilahjaksi kun hän täyttää melkeinpä pyöreitä eli viisi tässä kuussa, niin Flyball-kurssin :)! Mikä voisi Deelle olla mieluisempaa kuin vauhdikas meno esteiden yli Muna suussa! Eli Dee harjoitteli nyt ensin hakemaan Munaansa ja sitten myöhemmin täytyy yrittää vaihtaa se tennareiden hakuun.
Ensin Dee ei oikein meinannut tajuta sitä kun harjoiteltiin maassa makaavalta laudalta Munan hakua, luuli pallolautaa vissiin tasapainolaudaksi kun keikku sen päällä vaan eikä tuonut, mutta onneksi kekkasin että sehän pitää olla pystyssä sille, niin johan hokasi.
Tänään sitten jo mentiinkin ihan mallikkaasti 4 hypyn takaa hakemaan Muna ja pikapikaa Muna suussa takaisin. Loistosuorituksia! (ja Muna ei ole mitään perverssiä vaikka se siltä kuulostaakin ehkä, kurssilaisilla ainaskin tuppasi olemaan hauskaa asiasta, mutta kts. kohta DeeDee tältä sivustolta jos ihmetyttää...)
Tämä voisi olla Deelle aika kiva lisälaji agin lisäksi, kunhan pääsisi jossain tätä treenaamaan vaan :)!
Harmi ettei tullut video tai kuvasaastetta asiasta todistusaineistoksi :)).

maanantai 7. tammikuuta 2013

6.1 Kisat Vantaa ja 7.1 Treenit

Agilitya ja agilitya. Me taidetaan olla ihan nyt unohdettu tuo Toko. Ei kiinnosta sen treenaminen kyllä yhtään tällä hetkellä. Ehkä kesällä sitten.

Lauantaina olin uuden seuran kisoissa töissä, buffetin pitäjänä. Oli tosi kiva päivä! Näki paljon tuttuja samalla ja mikä parasta niin sai katsella samalla ykkös ja kakkosluokan ratasuorituksia vielä kun buffa oli ihan rata-alueen tuntumassa. Nice!

Sunnuntaina sitten mentiin poijjasten kanssa itse sinne kisaamaan.
Päivä alkoi tällä kertaa Ufolla eli mineillä. Minna Räsänen oli tuomaroimassa mini ja medit ja teki kaikkiin startteihin eri radat. Jotkut sanoivat niitä hankaliksi, mulle ne oli just sopivan hankalia näin jälkikäteen ajateltuna, yksi ainut kohta oli semmoinen missä tuli taas se fiilis että tietää että tässä tulee hylly. Kivoja ratoja muuten.
Ja "se-kohta" tuli tietty päivän ekalla radalla Ufon kanssa jo esteillä 2-4. (laittaisin kuvan mutta kun tää tökkii tää kuvien lataaminen!? eri koneilla kokeiltu ja kaikkea?? )
Ufo ei lähtenyt valssiin vaan ampui pitkäksi, meikä kalasteli sitä ja sitten se olikin jo luikahtanut hypyn edestä yli vaikka olisi pitänyt takaakiertää se. No, onneksi loppurata meni kait ok.
Sitten tapahtui ihme, se teki seuraavista starteista nollat eli siis tuplanollan. Nyt se taitaa olla hankkinut SM-nollat ittelleen. Sijoitukset ei päätä huimannut mutta parempaan päin jos voi sanoa. Vieläkään meno ei ollut semmoista mitä pitäisi, tuntui koko ajan olevan luottamuspula radalla puolin ja toisin.

Sitten olikin jo medien vuoro ja ekana hyppäri jolle kumpikin iso mies.
Dee oli ihan hurjana :D, veteli aika kivaa vauhtia ja teki nollan ollen 4. Afikin kulki ihan kuola poskella mutta oi ja voi kun menin sössäsemään sen radan ihan loppuhujakoilla.
Sen jälkeen oli vielä Deellä agiradat, ekalta agiradalta se tiputti tokan hypyn riman ja oikein tunsi kun sen itsetunto tippui sen riman myötä. Siitä tuli hiljainen ja varmistele hissukka heti.
Seuraavalla radalle nostatin sitä "munan"(pallo) kanssa reippaasti ja onneksi kokosi itsensä. Tosin nyt siitä tulikin sitten Herra Putkinäkö kirjaimellisesti ja veti putkirumbaa uudestaan ja uudestaan vaikka olisi pitänyt puomille jo kivuta :D. ja sen jälkeen vielä jaksoi loppuradan vetästä tukka suorana. Hyvä Dee :).

Eli tuloksellisesti ihan persiistä päivä, 7stä radasta vain 3 nollaa, 3 hyllyä ja 1 vitonen :P. Onneksi se tupla edes hieman lohduttaa.

Maanantaina päästiin taas Liuhdon Timon koulutukseen Afin kanssa. Afi oli ihan sairaan makee suorastaan. Teki just niinku pyysin ja jaksoi olla hyvin motivoitunut koko 20min vaikka hallissa aikast kuuma. Opittiin uusi asia: Vippaus, ja vau miten hyvin Afi sen kerrasta tajusikin. Sylivekkiin tuli myös aika hyvä päivitys :). Afi oli koulutuksen jälkeen illalla vielä niin onnellinen mies että nyhjäsi mussa kiinni vaan eikä meinannut töihinkään päästää :D, hassu mies <3.

perjantai 4. tammikuuta 2013

4.1 Treenimässä Hyvinkään hallilla

Tänään kävästiin treenaamassa Hyvinkäällä.
Treeniaihion sain erään agikaverin videosta ja radantynkä näytti tältä:


Ajatuksena juosta suoraa, irrota sekä takanaleikkaus.
Rimat eri korkeuksilla Ufolla, isot pojat teki minihypyillä. Tuli aikast paljo rimoja koko ajan alas :(.
Ufo irtosi tosi hyvin ja haki esteitä, isoja poikia paremmin peräti.
Ihan ok sessio.

torstai 3. tammikuuta 2013

3.1 talvilomaa ja treenimässä

Ihanaa kun on lomailtu vielä tämä Uudenvuoden-viikko, kerkee kaikennäköistä toimittamaan pvisin mitä ei jaksaisi ajatellakaan arkena.
UusiVuosi meni meillä rauhallisesti, käytiin koko sakki saunassa ja tehtiin ruuat ja kahdentoista jälkeen koisimaan. Pienet Parrat eivät olleet paukuista millänsäkään, ei edes herkkämies-Dee.

Lenkkeilykelit ovat olleet aika sohjot, joulun pakkasien jälkeen tuli plussakeli ja lumisohjossa kävely on ärsyttävää.

Eilen kävästiin sitten kuntoa kohottelemassa uuden seuran hallilla. Tehtiin joka sällin kanssa eri juttuja vaikka rataprofiili sama.
Afin kanssa oli taas kaikista kivointa tehdä. Yritin tehdä sen kanssa tokoa aluksi hieman mutta ei se halunnut olleskaan keskittyä. Kai se on nyt päässyt sitten agilityn makuun niin että golfinpeluu ei kiinnosta tippaakaan...:-P
Afi treenasi siis kontaktien jälkeen poispäinkäännöksiä leijeröinnillä ja toimi hyvin. Hyvä aina muistuttaa sitä niistä kun on välillä tarvinnut kisatilanteissa niitä sen kanssa.
Dee treenasi kontakteja (ai-ai-että tulee läpi kun käy kuumana, hyihyi). Sekä avokeppikulman hakua. Pari kertaa täyty sanoa sille rumasti ennenkun kokosi ittensä ja rupesi ajattelemaan ja sitten kyllä haki lähettämällä ne tosi hyvin!
Ufo oli mainio, hyvät kontaktit (ei liukunut yhtään Deen lailla) hyvät lähdöt (niihin taas panostettiin), kolmevitosen okseri ja hypyt meni hyvin, yhden kerran taisi sen kolmevitosen ekan hypyn tiputtaa. Hyvin kääntyi ja irtosi pimeisiin putken päihin. Leijeröintikin toimi (puomin alla putki joka osottaa renkaalle ja ohjaaja leijeröi puomin) ja pikkuparta oli aika vikkelän tuntuinen.
Kunpa kisoissakin puhuttaisiin edes puoliksi noin hyvin yhteen, huoh.

Ja mikä parasta tuossa treenipaikassa, niin samalla tuli autokin pesetettyä kun lähellä autopesula. Jätin siis auton sinne treenien ajaksi ja siellä se oli kuivumassa kun tultiin jäähyttelylenkiltä :D.