maanantai 26. marraskuuta 2012

lommoo treenaamisesta...

Ollaan pidetty lomaa hieman treenaamisesta viime viikko paitsi Afi kävi lauantaina Niinun treeneissä.
Otin treeniin Afin sen takia kun Ufolla on ollut vatsatautia ja pieni loma tekee sille muuteski hyvää, ja Deellä taas on tuo vauhtionkelma ollut viimeaikoina joten sen kanssa pitäisi tehdä pelkästään jotain helppoa kovalla draivilla jotta sen itseluottamus kohoaisi taas.
Mutta meillä oli Afin kanssa oikein kivaa ja hyvin kulki vaikka äijä hieman väsähti loppua kohti ja tassu rupesi painamaan.
Tuossa videota sieltä:
http://www.youtube.com/watch?v=gdi3n4cVA_w

maanantai 19. marraskuuta 2012

17.11 la kisat Janakkala

Kävästiin aamupvästä ennen kisoja tervehtimässä Hlinnassa Iso-Mamskia, Dharmamummoa ja Kirppua. Kirpulla oli just päättynyt juoksut ja meijän pojat sekosi sen verran sen hajuista vielä että pistettiin koiruudet eri huoneisiin.
Kirpulla ei ole vieläkään lähtenyt se vika maitokulmuri :(. Täytynee varmaan soitella eläinlääkärille :((.
Mittasin Kirpun jos löytäisin jostain jotain kivaa päälle pantavaa sille ;).

Sitten Janakkalaan kisoihin. JanKK:lla on uusi halli jossa ei oltukaan aiemmin kisattu, todella mukavan rauhaisalla teollisuusalueella, hyvät lämmittely-olosuhteet, mahtava pohja, sisävessa ym. Kiva paikka!
Tuomarina Anne Huittinen.
Dee aloitti kisapvän, ja sillä sitten kusi puomin kontakti kun irtosin sivusuunnassa aivan liikaa Deen mielestä, ei tod. malttanut tulla alas saati pysähtyä! Mrrrr.
Sitten oli vuorossa medien hyppäri, rata oli kiva vauhtirata ja sai posottaa täysiä. Afilla lensi loppusuoralla muurinpalikat alas eli vitonen mutta Dee teki nollan ja melkein samaan aikaan kykeni kuin Afi! Ihan jotain kymmenyksen eroja. Hyvä Dee! 4.sija sillä.

Sen jälkeen mineille sama hyppäri ja Ufo kehiin. Ufolla tuli joku sekaannus tai liukastuminen tai jotain pujottelussa ja kompuroi nenälleen asti mutta pääsi kuiteskin takas rytmiin :) ja teki nollaradan 5.sijalla.
Olisi varmaan ollut palkinnoilla ilman kaatumistaan sekä että yhdessä kulmassa pääsi valumaan aika pitkäksi kun meikä taas kävi vähä "varmistelemassa". Hävisi kuiteskin vain n. sekunnin Afille ja Deelle :).

Seuraava minien rata oli ihan järkky! Mä en voinut muuta ku hihitellä, niin kamala se oli :D. Mineissä ei tehty yhtään nollaa sillä radalla ja vaan neljä tulostakin :D.
Joten vähäkö voin ylpeenä kertoa että meillä ei tullut kuin pari mokaa vaan, eka rima taisi tippua ja sitten hylkäys tuli 3 hypyn sarja-esteellä kun Ufo ei kovassa vauhdissa hypännytkään mua kohti vaan leijeröi sen, muuten oli ihan mallikasta menoa, ainaskin omasta mielestä ;).

No sitten vika rata noudatteli kyseisen tuomarin samanlaisen sorttista linjaa, pikkasen helpotettuna vaan.
Jo rataantutustuessa en saanut mitään tolkkua parin hypyn kohtaan ja tottahan siinä sitten sössin radan. Ja lopuksi vielä Ufo tuli Aan ohi kun en katsonut koiraa :D. Ihan omia mokia mutta tälläkin radalla olin tosi happy kun Ufo teki kontaktit ja oli todella hyvin ohjauksessa mukana. Hyvä Ufo!! Tämmöistä lisää!!!

perjantai 16. marraskuuta 2012

Aksaatia hyvinkäällä

Kävästiin aamusta hivenen treenimässä keskenämme.

Tässä rata:


2. esteellä eli muurilla halusin harjotella että pojat hyppää sen poispäin ohjaajasta kiertäen eli ei niistona vaan sitä toista kautta (selkeästi selitetty), ns. viskileikkaus. Afi konkari osasi. Dee ja Ufo piti opettaa palkalla ja sen jälkeen harjoiteltiin että oppivat lukemaan ohjaajaa niin niistona että ns. viskileikkauksena.

4. tein päälle juoksun putkeen eli Ufo ja Dee tartti jäädä puomille ja jäivätkin hienosti odottamaan että Mamma pääsi asemiin. Kaikki hyppäsivät okserin hyvin. Hyvä!.
Aalle piti hieman vetää, muuten sujahti putkeen. tai näyttää oikeastaan kaikilla vain vastakättä.
Pussin jälkeen tein sokkarin ja valssasin keinulle, Afin keinu oli heikoin pojista tänään, kuten sen kaikki muutkin kontaktit. No can do. Mutta vauhti sillä taas on kovin.
Kaikilla pojilla oli keppien (jotka loppuivat kirjaimellisesti seinään, n. puol metriä seinästä) lopussa palkka odottamassa mutta Afi että Dee varasti palkalleen (halusin että menevät itsenäisesti loppuun asti ja jäin keppien alkupäähän). Ufo oli ainut joka klaarasi kepit mainiosti loppuun asti, eikä edes tajunnut raukka että siellä oli palkkakin odottamassa vaan sinkosi ohjaajan luokse sitä hakemaan. Ufo oli muuteskin pätevä tänään :), tuli oikein hyvä mieli!

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kentällä

Tänään olikin yllättäen taas lämmin (kura)keli joten päädyttiin käväsemään TuuKK:n kentällä vähän hummailemassa.
Ufo ja Dee teki muutamat toistot parin hypyn hyppytekniikkaa. Kokeilin myös kaikilla pojilla pakkovalssin ja saksalaisen niin että ihan vieressä oli toinen hyppy tarjolla vaikka haettiin tiukkaa käännöstä siivekkeelle ja siitä putkeen. Hyvin tiukasti kääntyivät kaikki ja juuri kuten pitääkin. Hyvä.

Niin ja takaakiertoon heittoa harjoiteltiin myös, ohjaaja enempi riman keskellä kuin työntämässä siivekkeellä. Sekin meni hyvin.
Deellä otin vielä tuon kepit ja keinulle vippaus itse leijeröiden kepit. Hyvin meni. Ufo teki pelkkää keinua niin että ohjaajalle oli kunnon sivuetäisyys. Sekin meni hyvin. Ufolla tuppaa jäämään tuo keinuminen aina vain pakkomielteeksi kun sen kerran palkkaa siltä niin se juoksee uudestaan ja uudestaan keinun ja on-offiin ja odottaa lupa käskyä kunnes se on pakko ottaa kopata syliin ja kantaa pois. Hassu otus :)
Afin kanssa intouduin pitkästä aikaa ottamaan puomia längillä ja sekin oli ihan intopinkeenä kun sai juosta luvan kanssa kahta sataa puomia länkien ali.
Sitten kaivettiin vielä lopuksi ruututolpat esiin, tällä kertaa laitoin ruudun oikean kokoiseksi ja kosketusalustan sinne keskelle. Ekan kerran taisi juosta vielä sivusta sinne ruutuun mutta seuraavissa toistoissa sillä oli jo niin kiire koskemaan että meni suoraan edestä ja haki kaukaakin ruudun tällein hyvin. Täytyy vaan nyt malttaa ottaa noita toistoja tolla kosketusalustalla...

Hahah, ja tässä vielä muistutus itselle:

tiistai 13. marraskuuta 2012

Puiden kiertotreenit :D

Hyrylän entisen varuskunnan mailla on hyvä puunkierto-treenipaikka. Poikettiin taas sinne aamulenkillä.
Vuorotellen pojat pääsi kiertämään puita, kolmen puun setti joista pisin lähetysväli oli n. 8m ja lyhin 2-3m. Siinä sitä sitten pyörittelin niitä välillä lähettämällä kiertämään ja välillä vetämällä ja vippaamalla.
Afi oli tietysti loistava, se menee lujaa ja kiertää nopsaan ja on kaukaakin lähetettävissä.
Dee oli tarkka ja irtosi mutta oli aikast paljo hitaampi ku Afi.
Ja sitten Ufo. Mä saan niin harmaita hiuksia siitä.... Sen kaa piti juosta joka puulle (ja on siis aikasemminkin treenattu tätä lajia) ja hyvä jos silloin viitti lähtee takaakiertoon. Vetoa ja vippausta ei halunnut tajuta olleskaan, meni vaan sinnikkäästi väärältä puolelta koko ajan ennenkuin kädestä pitäen näytin sille. Taas tuli ikävä kyllä semmoinen sarvi otsaan sen kanssa, että kun ei mikään voi toimia.
Voiko se vaan ahdistua kaikesta kouluttamisesta niin ettei pysty keskittymään olleskaan, vai onko sillä joku oppimista / opetetun ymmärtämistä estävä päävamma? En niinku tajuu.

Ja sitten jos joku näitä sattuu lukemaan niin täytyy sen verta pohjustaa tätä tapausta nimeltä Ufo, että sehän saa ja toteuttaakin kotona itseään monin eri tavoin semmoisissa asioissa joita ei ole opetettu. Kuten kenkien kuskaamisessa olohuoneeseen (kaikkien kenkien paikka pitäisi hänestä olla siellä), sukkien kuskaamisessa olohuoneeseen, sukkalaatikolla varkaissa käynnissä, syliin vaatimisessa (istun mä missä tahansa niin se haluu syliin ja yleensä pääseekin kun ei sitä jaksa kuunnella) ym. Käytännössä se saa Mamman ja Papan jakamattoman huomion alvariinsa kun vain pyytää.
Että ei sitä huonosti pidetä vaan pikemminkin kuin kuninkasta. No, Anjalankosken pikku-Kuninkas se kuulemma onki. PoKu vai miten se nyt meni (PotraKunkku, kun sen äiti on PuPa   =PulleaPallero) :)
Että terkkuja vaan PuPalle jos lukee poikansa edesottamuksista :D

maanantai 12. marraskuuta 2012

pikatreeniä, hyppytekniikkaa, vauhtia ja tokoa :)

Kävästiin poikien kanssa pikaseen aamusta hallilla,

Ufo teki hyppytekniikkaa (sitä korkeushyppyä, kaksi estettä joiden korkeutta vaihtelin) ja pikkasen rataa, aa + 5 hyppyä ns. loppusuoraa joista yksi okseri. Koko ajan kolisi kolmevitoset alas. Ei jaksanut yhtään ponnistaa vaan takajaloilla tiputti? :(. (hitto kun aina tulee paha mieli sen kanssa :((, kai mun vaan pitäis hyväksyä se että ei siitä agikoiraa tule ja lopettaa nää touhut sen kanssa kokonaan...). Hyppytekniikassa 35cm meni hyvin kuiteskin.

Deelle haettiin vauhtia, hypyt vain 35cmssa ja paljon kannustusta. Meni ok.

Afi teki vain tokoa, metallikapulaa treenattiin taas hypyn kanssa, ekalla juoksi hypyn ohi tuodessaan mutta toka oli jo ok suoritus. Pikkasen jää perusasento vajaaksi ton metallin kanssa nyt.
Sitten liikkeestä istumista, meni suorastaan lopuksi loistavasti kun eka tehtiin nopee tempoisesti käsky+vapautus ja uudestaan seuraamaan käsky+vapautus. Lopuksi tein pari kertaa koko liikkeen kuten kuuluukin.
Seuraamisessa otettiin taaksepäin peruuttamista (kääntyy ilman seinää vielä ulospäin mutta on tajunnut että vas. jalkaa kuuluu seurata! mahtavaa!) ja sivulle (oik.) sivusuunta-seuruuta.
Lopuksi kaket. Vaikea saada se tajuamaan se seisominen, huoh. Tänään oli kyllä niin intopinkeenä että ei millään halunnut pysyä paikoillaan edes istu-maahan vaan häntä vispasi koko ajan ja koira siirtyi sitä mukaa sivulle-taakse ja eteenpäin. No, tykkäsi ainaskin kovin.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

10.11 kisat Hyvinkäällä

Olipaha kisapvä.
Aamusta aikasin alkoi medit ja iltapvällä vasta minit, joten käytännössä koko pvä meni "kisaillessa".
Anne Savioja oli tehnyt medeille oikein kivat radat joista jäi hyvä mieli vaikka tuloksista nyt ei sitä hyvää mieltä saanutkaan.
Deelle 2 agirataa ja 1 hyppäri.
No, ekalla agiradalla jo huomasin että Deen itseluottamus on kateissa taas kun ei liiku yhtään vaan koko ajan meikä hokee ja kannustaa että "mennään, mennään, tule-tule". Plääh. Vitosen kielto ekalta radalta kun PALASI PUTKESTA TAKAISIN! niinku MITÄ? Aattelin jo että voi vee pitäsköhä se siirtää takas kakkosiin kun tekee TUOMMOISIA aloittelijoiden mokia mutta onneksi tuomari ja muut kisakumppanit lohdutti että oli sieltä muitakin koiria palannut takas eli kieltänyt :((.
Mustat putket nyt treenilistaan Deen kohdalta!!!
Tokalla sitten ite sössin sen kepakot kun lähdin liian aikasin päälle juoksemaan ja Dee tuli ulos. No päästiinpä sitten kouluttamaan kontakteja sen jälkeen.
Hyppäriltä Deelle nolla eli puhdas rata mutta oivoi, oli se hiiiiiiiidas. Haki hyppyjä ja oli putkissa tosi hidas. Sääli. Nyt ei vaan ole kaikki taas kohillaan Deen pääkopassa. Toisinaanhan se on aika menijä kun sen itsetunto on kohillaan kuten esim. syksyn alussa Kotkassa jolloin pesi Afin hyppärillä ihan kuusnolla ja pääsi samoihin aikoihin eräiden nopeisen espvesien kanssa...

Afille yksi hyppäri ja sieltä nolla 4.sijalla. Afi teki hyvää työtä ja moni sitä tulikin taas kehumaan radan jälkeen :).

Sitten kävästiin kotonapäin ja tultiin vielä illaksi Ufon kisoihin.
Mulla oli jo valmiiksi semmoinen että v*** viittiikö lähtee edes ton urpon kanssa mutta kun Kirsi oli tulossa samoihin kisoihin niin oli kiva päästä Kirsiä näkemään :).
Eka rata oli katastrofi! Siis järkyistä järkyintä ja samaa menoa kuin viimevkonloppuna Liedossa :(((.
En nyt muista että varastiko vielä lähdössä (varmaan) mutta hyppi SEKÄ PUOMIN ETTÄ AAN-kontaktit!!! Niinku MITÄ?!!! sekä tiputti vielä yhden rimankin. Kaarratteli lukitsemassa vääriä esteitä jne.
Mä olin niin hemmetin vihanen sekä ittelleni että tolle paksukaiselle että voi jessus. Sitä raivoa pidellessä sitten siihen toiseen agirataan asti jolloin päätin että nyt ei muutes hypi enää. Eikä hyppinyt. ja ohjautukin juuri sinne minne ohjaaja näytti. Tosin ohjaaja ohjasi yhden hypyn väärinpäin mutta so what. Erävoitto mulle.
Se vaati vaan täysin erilaisen asenteen koko kisapaikalla olemiseen tuon pulleron kanssa. Pistin sen ruotoon että nyt loppu muille koirille huutaminen ennen rataa ja se olikin ihan ihmeissään ja kipitti kiltisti vieressä lämmittelyt ym.
Hyppärille pidin saman pienen kytevän raivon ja jämptiyden ja päätin että nolla tehdään ainaskin ohjauksellisesti (niille rimojen tiputuksille kun ei oikein voi muuta kuin tehdä hyvät linjat koiralle hyppyihin ja yrittää olla häiritsemättä sitä hyppyjen aikana). Ja piru vieköön, niin me vaan nolla tehtiin ja päästiin sijalle 4. kaiketi? (En käynyt tuloksia katsomassa joten luotan kavereiden kuulopuheisiin?)
Summasummarum: Ufoa on ohjattava sotilaallisesti ja jämptisti, ei mitään ylimääräistä höpötystä eikä kannustusta (toisin kuin Deellä?) ja pistettävä se "kuriin" jo heti kisapaikoilla. Ei mitään hyökkäilyjä muita koiria kohti eikä räksytystä. Piste ja ugh. Olen puhunut.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Mamma kesälomalla joten koirat treenii...

Taas tänään Hyvinkään hallilla, ja pelkkää aksaa taas.
Sain editoitua jonkinnäköisen videonkin pitkästä aikaa mitä ollaan treenailtu mutta tässä vielä se ns. radantynkä:



1-2 tein tyrkkäsyllä ite seisoen kakkosen kohdalla, sitten 3 ja 4 välistä kolmosen takaa-kiertoon, persjättö puomin jälkeen putkelle, kepit vas.puolelta, 11-12 olisi pitänyt tehdä persjättö mutta jäin taas joka koiran kanssa "varmistelemaan" kahtatoista (näkyy videolla). 14-putki jarrulla (ei muutes sitäkään Ufo tänään enää muistanut vaikka EILEN sen osasi!, sai palkata tosi monta kertaa puoleenväliin, vittu sillä on VARMASTI JOKU MUISTISAIRAUS!). Anteeksi ruma kielenkäyttöni.
Eli putki-jarru ja sylkkärillä 15-16 loppusuoralle lähetys. Dee oli loistava. Afi ei puomintakia ollut ihan niin loistava ja Ufo oli...gggggrrrrr.
Se ei siis tänään enää muistanut edes miten puomi suoritetaan aluksi. Jäi himmaamaan eikä tullut alas asti kunnes otettiin nokkimisleikkiä taas. Sitten tuli. No, lähdössä pysyi.

Tuossa viteomateriaalia:
http://www.youtube.com/watch?v=3k34MUF72w4&feature=youtu.be

maanantai 5. marraskuuta 2012

ma-aamu aksaa

Aamusta Hyvinkään hallilla ajatuksena treenata niitä kontakteja ja sitä minien lauantaista hyppärin alkua jota ei Ufon kanssa päästy kuin ne 2 estettä kun rupesin kouluttamaan ja jouduin poistumaan radalta.
Pistin jo eilen kontaktikäskytyksen uusiksi, eli tästä lähtien en enää hoe kontaktikäskyä noille olleskaan, vaan ne kuulevat pelkän vapautuskäskyn joka sekin vaihtui. "Okei" on aivan liian pitkä nopeisiin vapautuksiin joten nyt myydään Ufolle ja Deelle uutena vapautuskäskynä "Saa".
Pojat oli aika ihmeissään edelleen tänään tuosta uudesta vapautuksesta. No, pikkuhiljaa kun sen soluttaa niille niin...?

Rata oli tämmönen + käytiin toisessa päässä hallia treenaa vielä puomi + kepit + keinu yhdistelmää.

1-4 kopioi sitä Johannan la kisarataa, Afilla ja Deellä meni hyvin kakkonen takaakiertona, nopee liikkeellelähtö ja neloselle takaakierto+niisto. Ufo ei pariin otteeseen olisi edelleenkään malttanut jäädä hyppäämään 2 hyppyä mutta sitten kun tajusi sen että se pitää ottaa vaikka ohjaaja juoksee jo toiseen suuntaan niin sitten tuli ja nopeasti. Toinen mikä tökki oli Ufon kanssa nro 14 johon halusin tehdä jonkinsortin takaa/viskileikkauksella nro 15-putkeen, niin ei millään meinannut aueta Uffelle, piti pari kertaa palkata se ennenkuin meni jakeluun että ohjaaja ei nyt näytä niistoa tai valssia jos rintamasuunta on putken suulle.
Sit tehtiin putkijarruja, ja Aalta jokunen toisto että ei juossut suoraan läpi ja sen jälkeen läppäse takajalkoja sinne takas. Mutta täytyy sanoa että Afi oli taas tänään ihan paras aksassakin. Sen kanssa on niin mielettömän kiva tehdä kun se irtoo, hakee esteitä ja on niin intopinkeenä ja nopee.
Niin ja sen perse ei hievahdakaan lähdöstä vaikka ohjaaja vetelis kärrynpyöriä hallin toisessa päädyssä. Deen ja Ufon perseet mä vaan saan nousemaan kun oikein illakoin ja härnään niitä, Afi ei tule kuin luvalla.
Kaikinpuolin positiiviset treenit niinku sen la-helvetin jälkeen...

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Koheltamista agissa, puolin ja toisin :(

Perjantaina päästiin Emmin treeneihin Mäntsälään DeeDeen kanssa. Aattelin pitkästä aikaa Deenkin kanssa treenata ulkopuolisella kouluttajalla, koko syksyhän onkin Ufon kanssa vaan menty.
No. Ohjaaja oli täysin surkea. Ihan kuutamolla. Ei vaan saatu rataa menemään nollana läpi kun aina tuli joku sössö. Eikä olisi pitänyt mitenkään vaikeata olla, rata oli kiva ja helppo mutta ohjaaja oli ihan paska.
Dee-rukka oli aluksi ihan innoissaan mutta loppukohden hyytyi täysin ja tuli epävarmaksi ja hitaaksi. Tipahti se kerran puomiltakin. Ohessa videotaltiointi kaikesta kamaluudesta.

http://www.youtube.com/watch?v=sigI2qOAOBA&list=UUtk_S7Nqu-1llebISdgJJKg&index=2



No sitten la lähdettiin Turkuun kisaamaan poikien kanssa. Kyllä oli itku kurkussa kun ajeli takas sieltä. Eipä olekaan noin surkeasti mennyt vähään aikaan. 7 rataa eikä yhtään nollaa. Ja päivän paras rata oli Afin ainukainen eli hyppäri. Mutta silläkin tippui taas eka rima joten 5vp. Se oli ohjauksellisesti silti paras rata.
Deen kaikki radat sössin itse mutta että Ufo se taas aiheutti tämän vitutuksen.
Ekalla radalla se ei lähtenyt takaakiertoon mukaan vaan kielsi, joten otin pelkästään hypyt 1 ja 2 uudestaan ja ulos radalta. Tokalla radalla sen hemmetin kontaktit oli jotain ihan kamalaa (olisi pitänyt stopata niihin jo!!!) ja kielsi taas yhden hypyn kun olin edellä näyttämässä ponnistuspaikkaa. AAAARRGGH!
Vikalla radalla se hemmetin sika ei pysynyt enää lähdössä olleskaan ja minä tyhmä lähdin siihen mukaan ja kutsuin sen pikaseen vaan kun tuomari oli jo viheltänyt 2 kertaa. Olisi pitänyt ottaa hylly siitä vaan mutta lähtö ok. Tyhmä hemmetin minä!! No siinä se sitten juoksi taas heti jo Aan läpi mutta alas asti sentäs, tuli yhden hypyn ohi ja sen jälkeen puomilla hyppäsi (!!!!) kontaktia ennen sivuun alas sieltä !!!!! Katto mua vaan ja läähätti että en tiedä oliko sillä kaikki ok mutta nappasin sen vihasesti kainaloon ja kävelin ulos radalta. Niin vitutti että tuli haukuttuu se pataluhaksi.
En tiedä oliko sillä jotain vikaa kun käyttäyty kyllä omituisesti vai "perseileekö" se nyt vai mitä helv**?!?!? Oliko sillä niin kova stressi vai mitä hemmettiä?! Mutta käyttäyty ennen näkemättömän törkeesti. Ja oli todella hidas. Ja epäluotettava.
Ei sen kanssa vaan tule mitään tästä agista.

Su oli pakko käydä vielä Ufon ja Deen kanssa muistelemassa kontaktit omalla kentällä. Kumpikin teki aluksi sen että ei tullut on-offiin vaan jäätiin kärkkymään reunalle, no koira kainaloon ja uudestaan este. Ufo vaati pari toistoa kunnes juoksi kaikki puomi-aa-puomi loppuun saakka on-offiin mutta Dee paineistu jo heti ekan alusta otosta. Sille paikka piti näyttää ja palkata heti ja seuraavalla kerralla sitten mentiinkin loppuun. Jäin tuossa puomi-aa-puomi sarjassa joka kontaktilla sivuun ja leijeröin esteitä.