tiistai 29. tammikuuta 2013

Emmin treenissä Ufon kanssa

Iltavuoroviikkojen pelastus on kyllä ehdottomasti nämä Emmin treenit aamupäivästä :).
Jau-hallilla siis ja tunnin hikipuserrus kummaltakin, mutta hyvin jaksettiin.
Emmi oli koonnut meille Topteamin koulutuksista radanpätkän ja hyviä uusia asioita taas opittiin Ufon kanssa!
Ja mikä parasta, Uffella riitti natsat koko tunnin treeniin kuumassa hallissa, lopuksi tuli ehkä pientä hutilointia molemmilta mutta pelkäsin että Uffe sippaa kauan ennen tunnin loppua :D.
Tänään opittiin se että pyörityksillä aikaa vaan tuhraantuu enempi kuin että keksii jonkun suoraviivaisemman tavan ohjata kohta, sekä että kyllä ohjaaja kerkiää tekemään juoksusuoran päähän pakkovalssin ja miten ruveta ajattelemaan putkesta putkeen lähetyksiä jos on jotain leijeröitävää!
Jee, Ufo oli suorastaan mainio!
Paitsi että puomilla ei pysty jäämään edelleenkään, sinne on juostava loppuun, eli ei ymmärrä kontaktista hölkäsen pöläystä jos ohjaaja takana. Voih, vaikka tekisi tsiljoona etupalkkatoistoa niin oppiikohan toi ikinä menemään sinne...? No, miljoonaa ei olla vielä tehty joten kaipa se on vaan ruvettava hommiin ja katsottava että oppiiko se.

maanantai 28. tammikuuta 2013

maanantai-hummailua hallilla

Ennen töihin lähtöä (iltavuoroa seuraavat 4 viikkoa taas tiedossa, plääh...) aattelin että pojat voisi pyöräyttää hallilla hieman hummailemassa.
Eli ei mitään järkevää treenattu, tai ainaskaan saatu aikaiseksi.
Dee ja Ufo teki hyppy-putki-ympyrää muutamat kiekat ja kontaktit.
Sen jälkeen yritin opettaa Uffelle sivulle tuloa ja seuraamista. No jaa. Mitenköhän ihmeessä mä olen sen saanut joskus tuolle Afille opetettua koska en noille kahdelle sitä saa vaan mitenkään menemään jakeluun :D?!?
Afin kanssa päätin että muistellaan ruutua ja tunnareita. No, alku lupaavaa ruudun kanssa, paitsi heti parin toiston jälkeen rupesi taas hakeutumaan sivusta sinne ruutuun, ja varsinkin jos matkaa kasvatti yhtään. Eli ihan läheltä muutama onnistunut lopuksi.
Tunnaritkin lähti ensin oikein mallikkaasti käyntiin. Varmistelin ja muistutin idean sille ensin viskelemällä namit kapuloitten joukkoon, haki ne oikein hyvin. Sitten oma kapula hajustettuna sinne, ja sekin meni vielä hyvin. Mutta tokalla haulla sitten sitä ei enää olisi voinut kiinnostaa tarkkuus tässä touhussa niinku tippaakaan! Otti heti ekan suuhunsa minkäluo kerkesi ja toi sen (%#oi #&% ska) ja oli hirveen onnellinen eikä senttiäkään keskittynyt. Seuraavan kohdalla se taisikin juosta jo lähellä olevalle keinulle vaikka kapulaa pyysin hakemaan...että silleen, se ei halua näköjään tehdä tota pilkun viilausta vaan nyt...
Täytyy yrittää keksiä sille jotain treeniä missä ei pääsisi kuiteskaan rasittamaan nyt sitä takapäätään...
ei me taideta tätä menoa kehdata mennä sinne voittaja-luokkaan ikinä...:P, no ei voi valittaa kun ei ohjaajakaan oikeesti jaksa kiinnostaa...:D

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kipuilua ja Synttärit

Olipa pitkästä aikaa rauhallinen vkonloppu, ei yhtään koiraharrastetreeniä tai kisaa :D. Omg.
Viime ja edellisviikolla harmitti että kun olin ostanut Oreniukselle pari treenikertaa niin kurjasti sattui juuri niinä päivinä olemaan kummallakin viikolla se -12 astetta pakkasta. Ja meikä ei vie noita semmosessa pakkasessa juoksemaan mihiskään täysiä. Saati että ite pystyisi juoksemaan.
No perjantaina kävästiin kaverilla iltakahveella, Afi sitten joteski sai tohellettua ittensä niiden laminaatilla sairaslomalle, ei sentään ontunut ihan kolmijalkaisena, mutta takaosasta tuli tosi kipeä ( meni ihan häntä alas ja kurkotteli katsoa sitä oikeaa kylkeä koko ajan, sitä just mitä se meijän fyssarikin on hoitanut nyt) ja mä päätin että saa varuiksi nyt sen tulehduskipulääke-kuurin jonka joulukuussa jo Järvetistä tuohon kylkeen sain. Eli nyt hoidetaan kylki kuntoon ja sitten katotaan taas agia. :(.

La kävästiin perheen voimin ja kavereiden kanssa Emäsalon kärjessä, pojat kipittelivät jäätiköllä sen mitä tarkenivat ja minä tietysti unohdin kameran autoon vaikka olisi ollut aika hyvä keli napsia kuvia.

Su juhlistettiin DeeDeen 5-vuotisSynttäreitä pitkällä lenkillä uusissa maisemissa ja Dee sai olla vapaana koko ajan, ja sitten vielä kotona väsättiin lättykakku:
Surullista näissä synttäripäivissä on aina huomata kuinka karvakorvien vuodet vierii. Joko siitäkin on viisi vuotta kun jännäsin että minkämoisia pentuja sinne Ruotsiin oikein syntyy....
No ainaskin yksi Dee niistä on ihan täydellinen pieni parta <3

maanantai 21. tammikuuta 2013

Neljän päivän Aksakuuri

-Perjantaina 18.1 kävästiin treenimässä Jauhallilla partojen kanssa tämmöstä:
Otin 3. takaa pakkovalssilla (Ufolle ja Deelle hyvä paikoillaanolo-harjoitus samalla) ja takanaleikkaus kepeille, sitten 6. kepeille vedolla (Ufolla taisi tökkiä eniten, Afi ja Dee lähtivät hyvin ekaan väliin kunhan käden piti reidessä kiinni ja kulki suoraan).
Sitten kepeillä ripeä ohijuoksu ja näyttämään ennakkoon jo takaakierron nro 7. ja kun koira lähti takaakiertoon niin minä liikuin jo kohti 8-putkea johon pakkovalssi. Toimi Afilla ja Ufolla hyvin mutta Dee ei kestänyt ihan samanmoista ennakointia.
10-takaakierron jälkeen jos ei katsonut koiraa niin joku ainaskin ampui takas 9-hypylle puomin sijaan.
12-15 vedolla.
Kivaa oli ja hiki tuli :).

19.1 lauantaina meillä oli Vuokkosilla (tai siis kuten meijän isäntä sanoo niin tampax-)Areenalla kisat.
Ufolle 3, Afille 2 ja Deelle 1 starttia.
Ei yhtään nollarataa. Oli aikast hankalat radat jotenkin.
Ufon kanssa harjoiteltiin taas puomi eka rata, sitten se taisi tiputella rimoja myös ja vikalla lähti huitelemaan ihan käsistä. Muuta ei niistä nyt enää muistu mieleen.
Afi lähti käsistä agiradalla ja karkasi putken väärään päähän ja hypärillä siltä tippui rima taas kun liian jyrkkään vedin sitä. Deen agirataa en muista edes? Mitäköhän siellä tapahtui...? Oisko rimantiputus tai hylly?

20.1 sunnuntaina lähdettiin aamusta käväsemään ensin äiteellä Hlinnassa ja sieltä sitten Janakkalaan kisoihin. Jätin vikan startin väliin siltä pvältä kun oli jo niin pitkä päivä pojilla takana.
Ensin medit, nää mä muistan koska radat oli kivoja :D?
Deen kanssa ihan ok meininkiä, perusvirheitä kuten persjätöt myöhässä ja epäselviä sekä että hypyllä jossa rima tulee alas niin en edes yritä tehdä mitään :P. Hyvä aika taisi kuiteskin tulla niinku Deeksi, jäi joku sekunnin voittajalle vaan. ja kohtuu kontaktit. Tästä saatiin oikein videotodiste pitkästä aikaa kun Kirsi Hiltunen oli sen kuvannut meille :)
http://www.youtube.com/watch?v=CJ5rZpc6pjU


Sitten tuli taas seuraava rata niin perus-aivovamma-katjaa, eli tutustuin sitten rataan väärin. Ei tullut katsottua edes yhtään koirakkoa ennen meitä. Ja luulin että tehtiin nolla kunnes Kirsi maalissa kysyi multa että olinko kenties tutustunut väärin. Hieman tuli kuittia tuomari Anneltakin...Oli kuulemma oikein hieno rata muuten.
Afi rukka.
No sitten Afin hypäriin panostinkin huolella, se olikin oikea dementikkojen koetinkivi. Mutta aika hyvin se klaarattiin koska Afi teki nollan tuli 2.ksi.
Siinä medit ja sitten mini. Ufon kanssa sama hyppäri ja nolla-rata :). Törmäsi ressukka vaan ekaan putken päähän ja joutui sisäänmenoa hivenen aikaa etsimään joten aika oli pari sekunttia Afia huonompi. Niin ja tietty valui valsseissa. Sijoitus ei ollut kummonen.
Sen jälkeen jäin vielä yhdelle agiradalle, sille minkä olin tutustunut jo kerran väärin. Nyt sitten pääsi tekemään sen oikeesti. Ja Ufohan kulki ku unelma sillä! Harmillisesti vain tiputti vikan riman mutta ei haitta, tärkeintä oli että tällä radalla oli sitä yhteistyön-makua! Jäi ihan pikkasen voittajakoiralle eli olisi saanut sertin ilman sitä rimaa, ja voittajakoira oli aika pirskatin nopea :)

Maanantaina 21.1 kävästiin Järvetissä kun Deellä oli hammaskiven poisto ja äiteen Kirpulta poistettiin vikat maitohampaat.
Illaksi riensin vielä Liuhdon Timon treeniin Ufon kanssa. Timo puuttui ohjaajan turhaan pölötykseen sekä koiran paapomiseen ja johan alkoi paremmin mennä radalla :). Ja kehui vielä Ufoa :), kyllä oli taas hyvänmielen treenit :). Ehkä me Ufon kanssa sittenkin joku päivä vielä ihan oikeesti mennään ja lujaa agiliitoa :D, toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin!

maanantai 14. tammikuuta 2013

Liuhto-treenit

Sain taas tuurauspaikan (kiitos Heli :)! ) Liuhdon Timon treeniin, ja päätin uskaliaasti mennä sinne tuolla Parralla joka oikeesti tarvitsee sitä treeniä eli siis Ufolla.
Uffe on kyllä semmoinen sarjakuvahahmon näköinen että johan treenikaverit hörähti nauruun kun se taapersi halliin täynnä itseluottamustaan ja alkoi räkyttämään oitis kun joku kerkesi nimeä kysymään...
No, treenit oli heti paljon raskaammat kuin vois vaikka kuvitella että jos Afi olisi ollut juoksukaverina.
Kohtuu hyvin Ufo kesti sen ekan kymmenen minuuttia tehdä töitä mutta sitten alkoi mielenkiinto herpaantua, ja otettiin silmätikuksi halliin tullut toinen koira :-/.
Se ei oikeen vielä kestä noita toistoja pitkään, ja lopuksi kulkikin ihan etanana.
Mutta treenistä sen verran että nyt pitäis kyllä pikkuhiljaa saada toi luottamuspula poies ja ruveta ohjaamaan sitä samanlailla kuin Afia ja Deetäkin. Ja hyvin lähti ohjauksiin tänään, ei yrittänyt mitään sooloilua, rimojakaan ei tainnut tulla alas pahemmin muuta kuin ohjausvirheistä. Hidashan se on, varsinkin pienellä mutkalla olevassa mustassa putkessa kesti ihan tajuttomia aikoja, tai siltä se tuntui ainaskin. Mutta päästiin sentäs 31 estettä loppuun asti :).
Jospa nyt intoutuis sen kanssa menemään näitä ostettuja treenejä, me kyllä tarvittais niitä yhteenpelaamisen onnistumisia.
Niin, ja kotona se oli taas ihan kunkku isoille Parroille. Pikkasen nousee pissi päähän kun saa mennä Mamin kanssa kahestaan...:)))

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusi seura

Ja kappas vaan, meijät on nyt sitten poikien kanssa hyväksytty uuteen seuraan jäseniksikin :). Mukava uutinen!
Eli kiitoksia kaikesta opista Tuusulan Kennelkerho, nyt jatketaan uusiin haasteisiin Järvenpään AgilityUrheilijoissa :). On tietysti aika haikeaa kun olen agin ja tokon TuuKKssa aloittanut Afin kanssa mutta aikansa kutakin ja välillä täytyy katsoa josko ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella.

Äffää ja Äffää

Eli perjantaina Afi käväsi taas fyssarilla. Oikee kylki ei enää ihan niin pahassa jumissa mutta silti jumia oli kun ei takajalka taipunut. Meillä on kyllä mukava fyssari kun pojat on ihan onnessaan siellä. Koko sakki taas mukana ja Ufo ja Dee yritti kaikki kikkansa ja konstinsa että olisivat myös päässeet väliin vatkattaviksi :D.
Lisäksi Irina oli keksinyt taas uusia jumppatreenejä pojille :).
(ps. Irina Luoto, vastaanottaa Kellokoskella omassa kotonaan. Ei ole vielä kerennyt mainostaa itseään, ollut aikaisemmin Apexissa ja päätyönään tekee ihmisiä, vinkvink ;) jos jotakuta kiinnostaa niin multa voi kysyä yht.tietoja. Mie sain Alatalon Vapulta vinkin tästä fyssarista. Ja tekee myös siis kotikäyntejä :) )

Sitten viikonloppu meillä olikin Deen kanssa laatuaikaa. Olin ostanut jo aikaisemmin Deelle synttärilahjaksi kun hän täyttää melkeinpä pyöreitä eli viisi tässä kuussa, niin Flyball-kurssin :)! Mikä voisi Deelle olla mieluisempaa kuin vauhdikas meno esteiden yli Muna suussa! Eli Dee harjoitteli nyt ensin hakemaan Munaansa ja sitten myöhemmin täytyy yrittää vaihtaa se tennareiden hakuun.
Ensin Dee ei oikein meinannut tajuta sitä kun harjoiteltiin maassa makaavalta laudalta Munan hakua, luuli pallolautaa vissiin tasapainolaudaksi kun keikku sen päällä vaan eikä tuonut, mutta onneksi kekkasin että sehän pitää olla pystyssä sille, niin johan hokasi.
Tänään sitten jo mentiinkin ihan mallikkaasti 4 hypyn takaa hakemaan Muna ja pikapikaa Muna suussa takaisin. Loistosuorituksia! (ja Muna ei ole mitään perverssiä vaikka se siltä kuulostaakin ehkä, kurssilaisilla ainaskin tuppasi olemaan hauskaa asiasta, mutta kts. kohta DeeDee tältä sivustolta jos ihmetyttää...)
Tämä voisi olla Deelle aika kiva lisälaji agin lisäksi, kunhan pääsisi jossain tätä treenaamaan vaan :)!
Harmi ettei tullut video tai kuvasaastetta asiasta todistusaineistoksi :)).

maanantai 7. tammikuuta 2013

6.1 Kisat Vantaa ja 7.1 Treenit

Agilitya ja agilitya. Me taidetaan olla ihan nyt unohdettu tuo Toko. Ei kiinnosta sen treenaminen kyllä yhtään tällä hetkellä. Ehkä kesällä sitten.

Lauantaina olin uuden seuran kisoissa töissä, buffetin pitäjänä. Oli tosi kiva päivä! Näki paljon tuttuja samalla ja mikä parasta niin sai katsella samalla ykkös ja kakkosluokan ratasuorituksia vielä kun buffa oli ihan rata-alueen tuntumassa. Nice!

Sunnuntaina sitten mentiin poijjasten kanssa itse sinne kisaamaan.
Päivä alkoi tällä kertaa Ufolla eli mineillä. Minna Räsänen oli tuomaroimassa mini ja medit ja teki kaikkiin startteihin eri radat. Jotkut sanoivat niitä hankaliksi, mulle ne oli just sopivan hankalia näin jälkikäteen ajateltuna, yksi ainut kohta oli semmoinen missä tuli taas se fiilis että tietää että tässä tulee hylly. Kivoja ratoja muuten.
Ja "se-kohta" tuli tietty päivän ekalla radalla Ufon kanssa jo esteillä 2-4. (laittaisin kuvan mutta kun tää tökkii tää kuvien lataaminen!? eri koneilla kokeiltu ja kaikkea?? )
Ufo ei lähtenyt valssiin vaan ampui pitkäksi, meikä kalasteli sitä ja sitten se olikin jo luikahtanut hypyn edestä yli vaikka olisi pitänyt takaakiertää se. No, onneksi loppurata meni kait ok.
Sitten tapahtui ihme, se teki seuraavista starteista nollat eli siis tuplanollan. Nyt se taitaa olla hankkinut SM-nollat ittelleen. Sijoitukset ei päätä huimannut mutta parempaan päin jos voi sanoa. Vieläkään meno ei ollut semmoista mitä pitäisi, tuntui koko ajan olevan luottamuspula radalla puolin ja toisin.

Sitten olikin jo medien vuoro ja ekana hyppäri jolle kumpikin iso mies.
Dee oli ihan hurjana :D, veteli aika kivaa vauhtia ja teki nollan ollen 4. Afikin kulki ihan kuola poskella mutta oi ja voi kun menin sössäsemään sen radan ihan loppuhujakoilla.
Sen jälkeen oli vielä Deellä agiradat, ekalta agiradalta se tiputti tokan hypyn riman ja oikein tunsi kun sen itsetunto tippui sen riman myötä. Siitä tuli hiljainen ja varmistele hissukka heti.
Seuraavalla radalle nostatin sitä "munan"(pallo) kanssa reippaasti ja onneksi kokosi itsensä. Tosin nyt siitä tulikin sitten Herra Putkinäkö kirjaimellisesti ja veti putkirumbaa uudestaan ja uudestaan vaikka olisi pitänyt puomille jo kivuta :D. ja sen jälkeen vielä jaksoi loppuradan vetästä tukka suorana. Hyvä Dee :).

Eli tuloksellisesti ihan persiistä päivä, 7stä radasta vain 3 nollaa, 3 hyllyä ja 1 vitonen :P. Onneksi se tupla edes hieman lohduttaa.

Maanantaina päästiin taas Liuhdon Timon koulutukseen Afin kanssa. Afi oli ihan sairaan makee suorastaan. Teki just niinku pyysin ja jaksoi olla hyvin motivoitunut koko 20min vaikka hallissa aikast kuuma. Opittiin uusi asia: Vippaus, ja vau miten hyvin Afi sen kerrasta tajusikin. Sylivekkiin tuli myös aika hyvä päivitys :). Afi oli koulutuksen jälkeen illalla vielä niin onnellinen mies että nyhjäsi mussa kiinni vaan eikä meinannut töihinkään päästää :D, hassu mies <3.

perjantai 4. tammikuuta 2013

4.1 Treenimässä Hyvinkään hallilla

Tänään kävästiin treenaamassa Hyvinkäällä.
Treeniaihion sain erään agikaverin videosta ja radantynkä näytti tältä:


Ajatuksena juosta suoraa, irrota sekä takanaleikkaus.
Rimat eri korkeuksilla Ufolla, isot pojat teki minihypyillä. Tuli aikast paljo rimoja koko ajan alas :(.
Ufo irtosi tosi hyvin ja haki esteitä, isoja poikia paremmin peräti.
Ihan ok sessio.

torstai 3. tammikuuta 2013

3.1 talvilomaa ja treenimässä

Ihanaa kun on lomailtu vielä tämä Uudenvuoden-viikko, kerkee kaikennäköistä toimittamaan pvisin mitä ei jaksaisi ajatellakaan arkena.
UusiVuosi meni meillä rauhallisesti, käytiin koko sakki saunassa ja tehtiin ruuat ja kahdentoista jälkeen koisimaan. Pienet Parrat eivät olleet paukuista millänsäkään, ei edes herkkämies-Dee.

Lenkkeilykelit ovat olleet aika sohjot, joulun pakkasien jälkeen tuli plussakeli ja lumisohjossa kävely on ärsyttävää.

Eilen kävästiin sitten kuntoa kohottelemassa uuden seuran hallilla. Tehtiin joka sällin kanssa eri juttuja vaikka rataprofiili sama.
Afin kanssa oli taas kaikista kivointa tehdä. Yritin tehdä sen kanssa tokoa aluksi hieman mutta ei se halunnut olleskaan keskittyä. Kai se on nyt päässyt sitten agilityn makuun niin että golfinpeluu ei kiinnosta tippaakaan...:-P
Afi treenasi siis kontaktien jälkeen poispäinkäännöksiä leijeröinnillä ja toimi hyvin. Hyvä aina muistuttaa sitä niistä kun on välillä tarvinnut kisatilanteissa niitä sen kanssa.
Dee treenasi kontakteja (ai-ai-että tulee läpi kun käy kuumana, hyihyi). Sekä avokeppikulman hakua. Pari kertaa täyty sanoa sille rumasti ennenkun kokosi ittensä ja rupesi ajattelemaan ja sitten kyllä haki lähettämällä ne tosi hyvin!
Ufo oli mainio, hyvät kontaktit (ei liukunut yhtään Deen lailla) hyvät lähdöt (niihin taas panostettiin), kolmevitosen okseri ja hypyt meni hyvin, yhden kerran taisi sen kolmevitosen ekan hypyn tiputtaa. Hyvin kääntyi ja irtosi pimeisiin putken päihin. Leijeröintikin toimi (puomin alla putki joka osottaa renkaalle ja ohjaaja leijeröi puomin) ja pikkuparta oli aika vikkelän tuntuinen.
Kunpa kisoissakin puhuttaisiin edes puoliksi noin hyvin yhteen, huoh.

Ja mikä parasta tuossa treenipaikassa, niin samalla tuli autokin pesetettyä kun lähellä autopesula. Jätin siis auton sinne treenien ajaksi ja siellä se oli kuivumassa kun tultiin jäähyttelylenkiltä :D.