sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

 

Hyvää ja menestysekästä Uutta Vuotta 2013!
Ja toivotaan että tämä räntäsohjo-metrilumi talvi loppuu pian että päästään nauttimaan aurinkoisista lenkkeily-ilmoista :).
Toivottavat: Kolme ei-niin-viisasta Itämaan Partaa ja niitten Mamma

Vuoden vikat kisat

Eli oltiin su 30.12 kisaamassa vuoden vikat kisat koko partasakin kanssa.
Deelle 3 lähtöä, Afille 1, ja Ufolle 3.
Ja tää on niin tätä, yhteensä 7 starttia joista saa tehtyä vain 3 nollaa, yhden vitosen ja loput hyllyjä.
Säälittävää.
Ja mikä ihmeen pahakarma mulla nyt on noissa agiradoissa Deen ja Ufon kanssa etten ole saanut yhtään nollaa tehtyä pitkään aikaan, koirat tekee hyvät tai kohtuu hyvät kontaktitkin. Ei käsitä että miten ne voi AINA mennä sitten muuten poskelleen vaikka on ihan sika helppoja osunut kohille! :(((.

Ja tämmöinen loppuvuoden summasummarum, miten säälittävää että mulla ei taida olla yhdelläkään koiralla vielä SM-nollia edes kasassa, aikaisempina vuosina ne on olleet Afilla ja Deellä jo tyyliin syyskuussa :P. Ja monilla tuplilla. Että voikin mennä surkeasti.

No ne radat meni sit näin eilen:
-Deelle ekalta aksaradalta ekan riman tiputus, muuten oli aika mallikasta menoa kait.
-Deelle tokalta hylly, oli alussa just semmoinen kohta mistä Niinullekin sanoin joskus että kun tuommoinen tulee että siitä vaan ajattelee että mä en kykene tekee sitä, en osaa päättää miten teen ja niiiiin tiedän että sössin siinä. No, en pystynyt vieläkään kääntämään voitoksi sitä :(. Enkä varmaan ikinä opikaan. (huomaa hyvä asenne.)
- Deelle hyppäriltä nolla, hävisi Afille melkein sekunnin taas ja sijoitus oli joku hohhoijaa. Yritti kovin mutta ei sen ajat vaan riitä mihiskä.

-Afille hyppäriltä nolla sijalla 4. Melkein lohdutti kun yllätyksenä ne palkitsi nelosen ja vitosenkin. No kait se oli ihan ok että käppänä oli noin isosta sakista (oisko nelkyt? viiskyt?) neljäntenä. Afi ei tuntunut radalla edes omalta räkäpäältään ja oli tahmaa tassuissa joten sinällänsä yllättävää.

-Ufolle hyppäriltä nolla. Sijaa ei kannattanut katsoa edes, hävisi Deellekin joku yli sekunnin.
Rata oli ihan kamalaa alusta saakka, näytti välillä että punkee esteitten välistä eikä otakaan niitä ja koko ajan oli semmoinen olo kuin olisi kananmunaa lusikassa kiikuttanut siellä radalla, tai saippuapalaa märissä käsissä, koska lähtee.
-Ufolle agiradoilta molemmilta hyllyt, ekalla tiputti ekan riman jo eli siinä meni haaveet tuplasta heti kättelyssä, sitten päätin korjata Aan kontaktin kun tuli läpi.
Tokalla agiradalla sille tuli aivovamma taas. Takaakierto-valssi ja putkeen lähetys (jonka olin jo Deen kanssa tehnyt ja toimi) niin ei jumankavita, toi jää räkyttämään mulle vaan eikä mene sinne putkeen. Sen jälkeen kun mä olin sille huutanut takasin "että sinne vaan jos meinaat rataa jatkaa!" ja se oli putkeen vihdoin ja viimein mennyt niin eipä enää lähtenyt ohjaukseen vaan päätti hakea hyppyjä ihan ittesseen. Tehtiin kuiteskin rata loppuun vaikka olikin ihan kyr**ä otsassa jo ohjaajalla, kontaktitkin oli hivenen kyseenalaiset, taisi puomilla ainaskin peruuttaa takaisin päin.
Ei sen kanssa vaan tule mitään.
Päivä oli pitkä, kisapaikalla tuli oltua n.8-9h ja jaloissa kyllä tuntui vikalla radalla jo. Varsinkin näitten joululäskien kanssa :D.

torstai 20. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua ja Ufon synttärit 20.12

Hyvää Joulua toivottavat Pienet Partatontut!



Sunnuntaina 23.12 lähdemme Jämsän Himokselle vuokraamallemme mökille Joulua viettämään.
Pojille on tiedossa pulkkamäkeä kuten edelliskerrallakin, nyt piti tosin ostaa
jo toinen pulkka kun ei kolme koiraa ja kaksi ihmistä enää yhteen mahdu :).
Neljä vuotta sitten kun viimeks siellä oltiin niin laskettiin aattona Himoksen huipulta alas minä, Tero,
Afi ja Dee ja pojat tykkäsi ihan älysti :D.
Ja täytyy muistaa pakata juoksuvyö ja vetoköysi mukaan jos kokeilis että miten noista joku kulkis
suksien kanssa, hieman kyllä epäilen että siitä mitään tulee.

Ufolla oli to synttärit, valitettavasti tässä hirveessä joulukiireessä ei nyt sen kummemmin niitä
juhlittu muuta kuin erikoishellittelyllä ja sitten pojat saivat avata jo yhdet joululahjansa.
Niistä ne on kyllä ihan superinnoissaan, kaikilla silmät loistaa päässä kun ottaa paketit esiin, hauskoja :D.
Mamman pieni kultakimpale Ufomiäs on siis jo kokonaiset 3-vee, mihin tää aika menee..

maanantai 17. joulukuuta 2012

16.12 Kisat Hyvinkää ja ma Liuhdon treeni

Aika jännityksellä alkoi heti kisa-aamu kun auton startatessa vilkasin kellosta että se on jo 8.30. eli pitäisi OLLA jo kisapaikalla!!! En tiedä mikä ihmeen ajatuskatkos oli tullut! No eihän siinä muu auttanut kuin pistää talla pohjaan ja toivoa ettei nysväreitä osu eteen ja niin me vaan kerettiin Deen kanssa ekaan starttiin.
Hyllyhän siitä tuli tietysti mutta olisi tullut varmaan muuteskin ilman että pulssi oli kaksisataa vielä ajon jäljiltä, nimittäin keinulta puomin alla olevaan putkeen ja ohjaajaku räpelsi siinä kohtaa niin Dee valitsi puomin.
Eli eka rata hyl.
Tokalla olikin sitten pitkästä aikaa Afikin kontaktiradalla. Helppo rata, Deen sain kuiteski tiputtamaan yhden riman ja sen jälkeen pysähdyin radalla vielä ihmettelemaan sitä pudonnutta rimaa kun sitä ei oltukaan nostettu ylös.
Afin kanssa mentiin kahtasataa ja niinhän se puomin alastulo kusi sitten kuten oletettavissa oli. Olis tullut palkinnoille ilman sitä. Eli kummallekin tokalta vitoset.
Sitten oli vuorossa hyppäri, helppo sekin kuin mikä. Muutin alkuperästä suunnitelmaa erään kisatoverin mukaan ja eihän se meille sopinut kun en osannut niitä tehdä sillein mitä oli tarkoitus ja Dee karkasi omille teilleen ja hyl.
Afin kanssa pitäydyin omassa suunnitelmassa ja oivoi, sitten tuli lopussa yksi rima alas kun liikaa vedin kaiketi. Nollalla olisi ollut palkinnoilla taas. Eli hyl ja vitonen.

Medien jälkeen alkoi minit ja Ufo kehiin.
Ufolla tuli aivovamma taas hyppärillä ja juoksi ohjauksesta/ohjaajasta huolimatta sen kinttujen ohi/editse tai välitse väärään päähän vikaa putkea. Aaaaargggh! Niin Ufoa!
Agiradat olikin sitten eri kuin medeillä, toisen vain enää tuomaroi Henri Luomala ja vikan Anne Viitanen.
Kummaltakin tuli vitoset Ufolle.
Ekalla agiradalla se teki keppivirheen, lähetin ja se meni ekan kepin väärältä puolelta (eipähä ole tuommoista vähään aikaan tehnyt, eli tästäkö nyt tääkin sitten alkaa että ruvetaan kepeillä sekoilemaan :( ). Tokalla radalla olisi saanut sitten agisertin ja tullut kolmanneksi jollei olisi varastanut ja tiputtanut siten ekaa rimaa. Voi hemmetti tätä epäonnea ja ainaista >:(.
Ohjaaja oli kyllä niin pohjamudissa kun kotiin pääsi taas kerran että huhuh. 8 rataa eikä yhtään nollaa! Järkyttävää! ja että ne kaikki radat oli vielä sikahelppoja.

No maanantaina oli sitten Ufolla ja Deellä rokotukset ja Afilta tyhjennettiin anaalit (joissa oli muutes ihan järkky määrä tavaraa!). Deelle joutuupi tilaamaan taas hammaskivenpoisto-ajan, ja sen jälkeen täytyy ruveta ahkeraan niitä pesemään tai kohta sillä ei ole etuhampaita olleska.

Ma illalla päästiin Afin kanssa tuuraamaan Timo Liuhdon koulutukseen. Kiva rata ja hinkattiin persjättö-vekki-takanaleikkaus-kohtaa varmaan 15min ja kun se suju niin suju koko rata joteski mallilleen. Oli kivaa.

Kohta enää 3 yötä töitä ja sitten pääsee joululomalle :)! Lähdetään Himokselle joulunviettoon, koirat ja Mamma ja Pappa. Ihanaa vaihtelua jouluhärdellistä.
Lunta on tullut ihan älyttömästi jo, ei sitä kohta tiedä enää mihin sitä lappaa :-P.

lauantai 15. joulukuuta 2012

pe omat aksahömpöttelyt ja la Niinulassa

Pe kävästiin poikien kanssa vetäsemässä tuommoista rataa hallilla:

Kaikkein vaikein oli kohta 2-4, ei olisi millään pojat tahtoneet kääntyä hypylle 4 takaakiertoon vaan lukittiin kepit. Yritin siis vekillä sekä vastakäännösvalssilla. Ihan äh kohta.
Toinen vaikea kohta oli tuo 12-16. Ufon kanssa kun olin ihan varma että se tiputtaa okserin rimat alas ja jäin odottamaan sitä putkesta että vekkaan hieman okserille niin ei jessus. Enhän mä sit kerennyt enää pussin jälkeen saamaan sitä putkeen. Eikä irronnut sinne myöskään. No sit piti ottaa riskillä tuo okseri kaikkien kanssa (ei kukaan edes tiputtanut!) jotta kerkesi putkeen viemään.
7-8 hyppy-putkeen tein vastakäännöskellä tai vippauksella (?) ja toimi kaikilla hyvin. Uskaltaisko sitä käyttää joku pvä kisoissa? No en ehkä Ufon kanssa mutta Afin ainaskin.
Pe vauhdikkain oli ehdottomasti Dee, sitten Ufo ja hitain oli Afi (!!!). En tiedä mistä johtuu?!?.

La päästiin Niinulle treeniin Ufon kanssa.
Ohjaaja oli joteskin äly väsynyt ja ei niin motivoitunut joten eihän siitä mitään sitten tullut. Ufokin väsähti heti ekan pyrähdyksen jälkeen ja rupesi ponilaukkaamaan vaikka tehtiinkin 10+10 minuutein. Meni kyllä ihan harakoille koko treeni.



torstai 13. joulukuuta 2012

Pikaseen hallilla

To kävästiin pikaseen hallilla ottamassa Afin ja Deen kanssa kontaktit, Afilla länget, Deellä pysäytyksenä.
Kamala lumisade ja koirat oli ihan paakkujalkoja.
Kaikki kolme nyt trimmattuja ja madotettuja ja ens ma Deellä ja Ufolla rokotukset Järvetissä.
Ufo on ollut oikea kainaloinen nyt kun karvat lähti, kotona pitäisi koko ajan sylissä vaan keikkua :).
Koko tuleva vkonloppu aksaa, pe hallille omaa hörhöilyä, la Niinulle Ufon kanssa, su kaikilla startteja Hyvinkäällä ja ma Timon koulutukseen Afin kanssa. Hui! mitenköhä ohjaaja jaksaa :D!

maanantai 10. joulukuuta 2012

Fyssaria ja tutustumassa uuteen halliin

Perjantaina sain viimeisteltyä Ufon ja DeeDeen trimmit ja la Afia ja Deetä taas hoidettiin fyssarilla.
Deellä ei mitään kummosempaa jumia, paitsi että se on ku puuhevonen kun sitä aletaan käsittelemään :D. Se on niin herkkis ja rentoutuminen on hankalaa.
Afilla sitä vastoin on tuo oikea takakylki tai jotain ihan jumissa. Voisiko olla tokoilusta, epäiltiin?
Irina tsekkas myös Ufon tilanteen ja pikkasen parempi takapakaralihasten (??) pito alkaa olla eli ei lysähdä heti kun paino siirtyy jommalle kummalle takaselle. (Hahah, musta tulis varmaan tosi hyvä lääkäri tms. kun muistan TODELLA hyvin nää asiasanastot xD )

Sunnuntai-iltana kävästiin sitten Ufon kanssa tsekkaamassa tuo uuden seuran halli ja hieno ja siisti paikka on jossa ilomielin varmasti käydään treenailemassa.
Seuraakin oli eli Kirsi heelereiden kanssa ja Kirsin siskon lapsen sheltti joka aloittelee agi-uraansa. Täytyy sanoa että kyllä tuommoinen sheltti vaan oppii asioita tuhat kertaa nopeammin kuin nausteri :D. Mahtava tapaus!
Tämmönen radantynkä vetästiin:
Ufon kanssa treenattiin tuota kepeille kutsumista, hyvin meni kunhan muistaa lähteä heti liikkumaan kun koira saavuttaa kepit. 4-6 meni hyvin mutta sitten putkesta 7-hypylle ei olisi millään halunnut koota tai hypätä lyhyttä hyppyä ja näin ollen hyppäsi pitkän hypyn ja kääntyi sitten noukkasemaan tuon 4/12 hypynkin ennen keinua. No sitä sitten treenattiin ja jaakotuksella meni parhaiten.
Muutamia valumisia kontakteilta tuli heti kun Ufoa rupesi väsyttää eli mitä enempi toistoja niin sitä helpommin tulee läpi :(.
Toinen kompastus tuli tuossa 12-14 hypyillä, heitin takaakiertoon jossa jumiuiduin paikoilleni joten koira pääsi hypyn 12 edelle jo ja siitä olin sitten niin myöhässä pyörittämässä sitä siivekkeen 13 ympäri 14-toista. Huoh. Kirsikin sanoi että miten sä et liiku tuon kanssa olleskaan samanlailla kuin Afin ja Deen. Äh, en tajua että mitä ihmettä oikein varmistelen ja jäädyn...
No parin kerran jälkeen Ufo meni ihan ok tuonkin kohdan, takaakierto, sitten kylki auki että koira ei lue 12-hyppyä takaakiertona, 13 väljä niistopyöräytys ja 14 takanaleikkaus.
Lisäksi vahvistin takanaleikkaus käden merkitystä Ufolle ja tulikin lopussa tosi tiukasti ponnistuspaikkaan josta pystyi lukemaan heti seuraavan esteen. Vaikka tuskin se niitä enää seuraavaks muistaa :D
Mutta kivaa oli ja hiki tuli.

Tänään sain Afin nypinnän päätökseen ja en viitsinyt sitä enempää kiduttaa joten huomenna vasta viimeistellään. Eli ihan justiinsa saadaan nypintäviikot päätökseen! Jee!

torstai 6. joulukuuta 2012

5.12 treenaamassa pitkästä aikaa...

.... tai siltä ainaskin tuntui kun ei ollut käynyt esteillä puoleentoista viikkoon :). Ja Ufolla ja Deellä taisi olla pidempikin tauko.
Ollaan siis lenkkeilty metsissä vain ja mielenvirkistykseksi harjoiteltu uusia temppuja kotona :D. Dee esim. opettelee matkustamaan mun selässä (kopotikopoti) kun meikä konttaa eteenpäin. Tosi tarpeellista!
Ja Afi on opetellut kaukoja ja peruuttamista. Sekä ollaan tietty jumppailtu fyssarin ohjeiden mukaan. Huomenna pojat pääseekin taas käsiteltäväksi.

No mutta tuollaista kohellettiin ke:
Ensin harjoiteltiin joka sällin kanssa tiukkaa kääntymistä pituudelta eli pari hyppyä ja pituus ja lelupalkkaan kiinni. Hyvin meni, paitsi Dee oli hitain tässäkin asiassa. Deen kanssa sitten tehtiin myös putkirallattelua ja yritettiin muuteski taas nostaa sen itsetuntoa ts. vauhtia. Huoh. Sillä on niinku hirmu yritystä mutta siltikin se menee ihan kipsiin rataa tehtäessä ja on HIDAS. :(.
Kontakteistä sen verran että Afi teki ne tänään uusien länkien kanssa (tein vielä näkymättömämmät länget sille puomille, tosin näki siltikin ne vissiin, täytyy vaihtaa ohuempaan rautalankaan), teki siis kontaktit oikein hyvin ja vauhdilla, Dee tuli joku 5 kertaa varmaan läpi puomilla kun vedätti, peruutti perkule takasin joka kerta, hitaammalla vauhdilla pysähtyi vasta :(, Ufo oli loistava tänään, kauhee vedätys ja äijä jäi kuin nakutettu eikä kertaakaan pyrkinyt pois ennen vapautusta. Hyvä.
Alun 4-6 esteillä kokeilin persjätöillä tai sitten persjättö ja takanaleikkaus kutoselle, no toimi kaikilla muilla paitsi Deellä se takanaleikkaus.
Aa ja putki erottelussa en ohjannut laisinkaan vaan pyöräytin hypyn takanakiertoon ja päätin katsoa jokaisen kohdalla että kuunnellaanko (hyppy syötti kuiteski putkeen päin), ja hyvin jokainen haki putken vaikka noista ainaskin Ufo ja Dee on ihan Aa-hulluja.

Meillä on tällä hetkellä ne kuuluisat Nypintäviikot meneillään. Huhuh, 2/3 nypitty jo, tänään pitäisi leikata ne kuosiin vaan ja Afin nypinnän aloitan vasta ehkä la tai su. Ei ole kivaa, ei pienistä pojista eikä Mammasta. Deen nyppiminen meni eilen aika kivuttomasti, mutta Ufo oli niin herkkä hanuristaan että vaikka otti karva kerrallaan niin silti sitä itketti :((.

Ja ainiin, ollaan koejäseniä uuteen seuraan ;). Nyt sitten vaan jännätään että mahdetaanko läpästä koejäsenyys :D!